My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
любобитно

Pixers

Днес отбелязваме Световния ден на метеорологията, който се чества в деня на влизането в сила на Конвенцията, с която се създава Световната метеорологична организация (СМО) през 1950 г.

На този ден се отдава заслуга на приноса на националните метеорологични и хидроложки служби по отношение на предоставянето на хидрометеорологично обслужване в защита на живота и имуществото на хората от природни бедствия, свързани с времето, климата и водите, както и опазването на околната среда.

Знанията за климата, натрупани през последните десетилетия, са безценен ресурс и предпоставка за вземане на решения за действия. Покачването на температурите и намаляването на площта на ледниците, повишаването на нивото на световния океан и зачестилите екстремни метеорологични явления са доказателство, че климатът се променя в неблагоприятна посока и че трябва да сме подготвени да предприемем адекватни мерки за реагиране, адаптация и смекчаване на последиците от този процес.

Науката ни дава голяма увереност, че все още не е късно да върнем процеса до управляемо ниво и да изпълним своите отговорности към бъдещите поколения./nova.bg

pinterest.co.uk

Овен

Въпреки някои трудности, можете да постигнете това, към което се стремите. Преди да се заемете с някой важен бизнес, уверете се, че има хора наблизо, към които може да се обърнете за подкрепа: не е изключено да се наложи. Някои представители на знака ще предпочетат да се съсредоточат върху реализирането на идеите на други хора, а не на своите и скоро ще се похвалят за това.

Опитайте се да поддържате оптимизъм, независимо от това как възникват обстоятелствата: успехът идва при онези, които гледат на бъдещето с увереност, не се съмняват в себе си и не изоставят своите планове.

Телец

Сутринта е важно да запазите спокойствие и здрав разум, дори и ако са необходими усилия. Проблемите и провалите не са изключени, но вие сте в състояние да намерите изход от всяка ситуация. Важно е да не губите сърце и да не губите време за празни спорове и безсмислени разговори. Действайте решително и скоро ще разберете, че имате повече съюзници, отколкото сте очаквали.

Следобед могат да се появят нови задачи, в същото време са възможни неочаквани срещи, които много ще ви зарадват. Стар познат ще сподели идея, която ще ви хареса.

Близнаци

Интересен ден, пълен с невероятни събития. В много области от живота са вероятни промени към по-добро. Откриват се нови възможности; трябва да действате решително, за да не пропуснете шанса си. Ще бъде възможно да се преодолеят дългогодишните различия, да се установят отношения с хора, с които преди това не сте намерили общ език. Новите познанства ще ви бъдат приятни и ще играят важна роля в живота ви.

Вие решавате много проблеми по свой начин, без да се фокусирате върху мнението на другите. Това изглежда странно за някого, но със сигурност ще има и тези, които смятат този подход за единствения истински. Тук започва началото на дълго приятелство или красива романтична история.

Рак

Доста добър ден. Не всички неща са лесни, но трудностите не ви плашат и вие получавате своето, навреме ще се справите с нещата. Постоянството помага да се преодолеят всички препятствия, които възникват по пътя към целта. Благодарение на него не се отказваш дори там, където другите биха отстъпили.

Старите познати ще бъдат полезни, ще получите помощ, за която дори не сте разчитали. Възможно е във връзка, която преди това е имала чисто делови характер, да прозвучат романтичните нотки. Възможни са финансови постъпления.

Лъв

Много неспокоен ден. Другите все по-често от обикновено се намесват във вашите дела и това изобщо не е приятно. Опитвате се да запазите хладнокръвие, но не е лесно. В трудни моменти чувството за хумор може да ви помогне. Всички ще се смеят на добра шега, а настроението ви ще се подобри значително.

Всяка работа ще изисква повече време и внимание от обикновено, а фокусирането не винаги е лесно. По-добре е да не чакате помощ: ще я получите, след като преодолеете основните трудности. Краят на деня може да получите добра новина.

Дева

Интересен и благоприятен ден, подходящ за нови начала и за да завършите това, в което вече сте вложили много енергия. Между другото и почти не забележимо, научавате нещо полезно и трупате опит, който скоро ще ви бъде полезен.

Очакват ви необичайни познанства, срещи с хора, чийто поглед върху живота ще ви интересува много. Не е изключено началото на романтична история. Новите отношения могат да се развият много по-бързо, отколкото сте очаквали. В началото това ще ви притеснява, но скоро ще започне да ви радва.

Везни

Ще се справите с всички трудности, които този ден може да донесе. Положителното отношение и чувството за хумор помагат. Не ги губите, дори ако нещо се обърка. Много Везни проявяват завидна изобретателност, когато се сблъскват с проблеми и ги решават, преди другите да осъзнаят какво всъщност се е случило.

Успехите ви да привличат вниманието на всички. Възможни са промените в личния живот. Макар и незначителни, но събитията от този ден ще имат много важни и приятни последици за вас.

Скорпион

Денят е подходящ за изучаване, работа с информация, обсъждане на научни проблеми. Вие не търсите лесни и очевидни решения, опитвате се да го измислите, изучавайки всяка дреболия. По този начин ще избегнете грешките. Околните може да се нуждаят от вашата подкрепа; не им отказвайте.

Ще имате възможност да си почините. Възможни са неочаквани срещи, които ще ви зарадват. Някои Скорпиони ще срещнат хора, които скоро ще започнат да играят важна роля в живота им. Отношенията, които започват от този ден, могат да бъдат както приятелски, така и романтични.

Стрелец

Постигането на целите ви ще бъде по-лесно, ако намерите надеждни съюзници. Сътрудничеството и съвместните дейности във всяка област могат да бъдат много успешни. Често благодарение на добрите помощници, техните знания, идеи и връзки, пред вас се отварят нови врати.

Внимателен сте към другите, така че можете да намерите общ език дори и с онези, с които преди не сте могли да постигнете разбиране. Ще бъде възможно да се сложи край на някакъв дългогодишен конфликт, в който вие сте обвинявали себе си, въпреки че нямате основателна причина за това.

Козирог

Важно е да избягвате кавги и конфликти в началото на деня. Всякакви проблеми с комуникацията, които възникват през този период, могат да имат неприятни последици. С течение на времето влиянието на положителните тенденции се засилва, отварят се все повече нови възможности и ви става по-интересно да продължите напред.

Следобедът носи много приятни моменти, прави възможно решаването на проблеми, възникнали по-рано. Възможни са познанства, които ще получат романтично продължение или ще отбележат началото на дълго приятелство. Едва ли има хора, които да устоят на чара ви.

Водолей

Денят няма да е лесен. Ще се наложи да работиш усилено, за да разбереш своите желания, цели и приоритети. Не всичко е толкова просто и ясно, колкото бихме искали, но вие сте наблюдателни и правите правилните изводи.

Веднага щом се появи яснота – пристъпете към решителни действия. Събитията се развиват бързо, не губете време напразно. Емоционалният фон е нестабилен. Опитайте се да не се притеснявате от незначителни инциденти. По-добре е да се разсеете, направете нещо безполезно, но интересно, говорете с хора, които знаят как да ви развеселят.

Риби

Денят е подходящ за размисъл върху събитията от миналото, да ги анализирате и да направите равносметка. Възможно е да разберете, че сте се държали по единствения правилен начин. Страхотни идеи могат да се появят в близко бъдеще; скоро ще се радвате да ги приложите.

Общуването с приятели е приятно, те могат да ви предложат нещо интересно. Вечерта е вероятна среща с човек, когото някога сте обичали. Със сигурност има за какво да си говорите. Възстановяване на отношенията е възможно, но много ще зависи от това дали искате да поемете инициативата.

Източник: horo.mail.ru

pinterest.co.uk

Овен

Не се притеснявайте, да искате помощ от своя любим човек. В това няма нищо срамно и по този начин въобще не демонстрирате слабост или безпомощност. Просто в дадената ситуация ще Ви бъде много по-лесно да се справите ако сте двамата. В края на краищата Вие сте близки един на друг хора.

Телец

Доста сложно ще бъде за Вашия любим човек днес да разбере, какво искате да му кажете с тези или онези Ваши действия. Той няма да може да разбере Вашите мотиви и желания и затова ще се държи разсеяно и неадекватно. Постарайте се да бъдете по-открити и разбираеми.

Близнаци

Днес на Вашия любим човек му предстои да Ви помогне в някаква не лека работа и той успешно ще се справи с тази не лека задача. А успехът ще бъде толкова съкрушителен, че за Вас ще остане само възможността да се удивлявате в бързината му на намиране на решения.

Рак

Движи Ви желанието незабавно да въведете порядък на всякъде, където успеете да се докоснете: и в шкафа, и в личния Ви живот, и в работата, и в отношенията с роднините, а даже и в собствената Ви глава. Основното почистване е най- безобидния и весел вариант. Всичко останало – изясняване на отношенията, приключване с някои неща или самоанализът във всичките му прояви, ще Ви се отдава значително по-трудно, а резултатите ще са изключително скромни. Много по-лесно ще е за онези, които са обкръжени от непоправими и лекомислени оптимисти.

Лъв

Не отнемайте възможността на своите приятели и партньори да изразяват своите мисли, нито пък се опитвайте да противопоставите техните интереси на своите собствени. Ако на партньора Ви в бизнеса или на спътника (спътничката) Ви в живота неочаквано потръгне, той (тя) охотно ще подели с всички вас онова, което има, и ще разкаже всичко, което знае. Това е прекрасно време за неформални договаряния и нови контакти. Общуването в семейството ще стане по-приятно, ако с Вашата половинка ви свързва истинско приятелство и общи увлечения.

Дева

Днес на Вашия любим човек няма да бъде лесно да възприеме всичко, което правите и говорите, сериозно. Ако не планирате да използвате своето амплоа на клоун, ще се наложи да бъдете много убедителни, за да избегнете неразбирането.

Везни

Този ден ще се наложи да посветите на не най- приятния начин на общуване – ще се наложи, да се оправдавате. Не е важно, дали сте правили нещо осъдително или не – вината Ви ще бъде обявена за очевидна и не Ви остава нищо друго, освен да я признаете и да се опитате да обясните своето поведение. Късмет!…

Скорпион

Днес ще бъдете съсредоточени върху своите работни задължения. Благоприятно ще премине общуването с колеги, както и обсъждането на нови постижения. Днес може да предложите своите идеи за частична корекция на работния процес, а също и на плана за деня. Критиката ще се възприема леко. В семейството ще възникнат дълги разговори и обсъждания. Добре би преминало общуването с родителите, а и организирането на семейни мероприятия.

Стрелец

Далечните страни са онова, което силно привлича представителите на Вашия знак. Ако сега не пътешествате , единственото Ви утешение може да бъде някой или нещо, което да Ви напомня за далечните места, които харесвате. Така че ако имате възможност да общувате с някого по телефона или електронната поща, или пък за неочаквано посещение, непременно се възползвайте.

Козирог

Не всичко върви гладко и има риск за неуспех във важна за Вас работа. Опитвайки се да предвидите всичко, Вие губите в размисли безценно време, а от добрите резултати се възползват други. Всъщност, за Вас не остава нищо. Нужна е повече смелост, за да постигнете онова, към което се стремите. Много скоро пред Вас ще се открие възможност, да покажете своите възможности и талант, та затова не е зле да се опитате да удържите своя необоснован страх. Престанете само да мислите, какво е хубаво за Вас, и какво – правилно…

Водолей

Не давайте воля на своите емоции , защото това може да доведе до скандали с роднините. И след това никой няма да си спомня, каква е причината за разногласията. Непланирана от преди задача от Шефа може да попречи на осъществяване на Ваши лични замисли. Колкото повече усилия приложите за осъществяване на мечтите си, толкова по-бързо ще постигнете резултат. Постарайте се просто да дочакате края на работния ден, а утре всичко ще бъде по друг начин. За вечерта не планирайте нищо. Планирайте разходите си за близко време. Пазете се от непредвидени и необмислени покупки.

Риби

Днес Вашия любим човек ще направи нещо толкова неочаквано, че само ще можете да го гледате с огромни учудени очи. Звездите много искат да вярват, че упоменатото нещо ще бъде за Вас изключително приятно, радостно и удовлетворяващо.

Източник: lamqta.com

WeekendClub.bg

Международният ден на кукления театър се отбелязва по решение на Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО). След решение на Съюза през 2003 г., 21 март е определeн за Международен ден за популяризиране и подкрепа на кукленото изкуство – тази пленителна магия и за деца, и за възрастни.

Най-старият писмен документ, в който се говори за куклен театър, е опитът за автобиография на древногръцкия писател Ксенофонт, датиран около 400-ата година преди новата ера. В България кукленият театър е основан през 1946 година от Мара Пенкова с нейни лични средства. Само две години по-късно е гласувана и държавна субсидия в подкрепа на трупата, която получава статут на първия Държавен професионален театър в България. Днес куклените театри у нас са добре познати, оцеляването им не е никак лесно, но магията която преживяваме, влизайки в техните зали, остава същата независимо от възрастта на зрителя.

Честит празник!

Днес православната църква почита  – наречен така, защото бил син на Йосиф, обручникът на св. Дева Мария.

Той е от седемдесетте апостоли, първи епископ на Иерусалим в продължение на 33 години. Не се знае нито мястото, където се е родил св. Яков, нито мястото, където е бил епископ. Знае се само, че той изпълнил закона Христов, като се подвизавал дълго в пост и молитва и че във времето на император Константин Копроним преживял много мъки и страдания от иконоборците.

Живял през VIII век. Той е написал първата света литургия. Завършил мъченически, блъснат от храмовата стряха, засипан с камъни и ударен с едно кросно, разбили главата му – починал в 63 г. на 66 години.

Пръв от тях [Седемдесет апостоли] бил свети Иаков, брат Господен, за когото споменава свети апостол Павел в посланието до галатяните, като казва: „възлязох в Иерусалим да се видя с Петра… Другиго от апостолите не видях, освен Иакова, брата Господен“ (Гал. 1:18-19). Той бил поставен за пръв епископ на Иерусалим.

Според свидетелството на преданието ­ избран за това и посветен от Самия Христос по време на Неговия земен живот. Заради това, че проповядвал Христа в Иерусалим, свети апостол Иаков бил хвърлен от иудеите от покрива на храма, след това го пребили с камъни и му разбили главата с тояга. Св. Дионисий Ареопагит и св. Яков, брат Господен.

Източник: pravoslavieto.com

novini.bg

pinterest.co.uk

Овен

Днес Вашето настроение е очевидно за хората около Вас. И какво от това? Имате право да покажете своя гняв – разбира се, в сдържана форма, без каквото и да било физическо въздействие , ако това, разбира се, не е спортна игра. Гняв, отстояване на правата си , агресия –това е, в което нямате равни. Представете си свят, в който всички хора са постоянно добри и мили! Ужасно! Така че направете полезна услуга на себе си и на човека, с който постоянно се виждате: започнете да тренирате. Това ще Ви бъде твърде полезно.

Телец

След няколко дни, изпълнени със сюрпризи, разнообразни сигнали и странни разговори, пригответе се за това, че животът ще стане по-спокоен и темпът му ще се забави. Честно казано, рязкото падане на бясното темпо на Вашия живот може да стане толкова неочаквано, че даже да си пожелаете поне още няколко минути хаос. За да изкорените това чувство, подарете си няколко свободни часа, за да привикнете към по-малка заетост. Скоро ще откриете, че от това въобще не е трудно да се получи удоволствие. Не можете постоянно да бъдете с пределна скорост. Посрещнете с разтворени обятия тази малка почивка в средата на седмицата.

Близнаци

Дали има някой, който, както Вас, да умее да изпита удоволствие , независимо дали е сам или в компания? Само че в дадения момент сте настроени да изпускате само положителни флуиди, с което не можете да не привлечете към себе си изключително много хора. Всичко може да завърши с това, че до Вас да се приближи някой, който може да Ви стане повече от приятел. Не пропускайте този човек: необичаен, дружелюбен и съвършено не приличащ на хората , с които сте свикнали да общувате

Рак

Ако отказвате да признаете, че нещата не са съвсем така, както трябва, това съвсем не значи, че в живота Ви всичко върви отлично. Престанете да криете главата си в пясъка! Вие отказвате да видите суровата реалност, но едновременно с това изпускате от поглед много прекрасни неща. Лесно можете да се справите с всичко, което ще се случи днес, и затова престанете да избягвате решаването на проблемите – това е само напразна загуба на време. Погледнете истината в очите и се наслаждавайте на истинския живот . Обезателно ще успеете!

Лъв

Лъвовете ще имат повод да се гордеят. Днес представителите на знака ще могат да се справят със сложни задачи, които на много ще се окажат не по силите. Приятно е, че Вашите постижения няма да останат без внимание. Може да разчитате на похвала от хора, чието мнение е много важно за Вас, а също и материалното поощрение. За да завоювате симпатиите на новите познати, ще трябва да се покажете безкористни, и да покажете, че сте способни на благородни постъпки. През днешния ден може да започнете отношения, които да изиграят сериозна роля в живота Ви.

Дева

Дълбоко у Вас живее изкусен мотивационен оратор, който просто иска да се покаже. Имате идеи и вдъхновени съвети, които сте готови да споделите с всеки, който е готов да Ви изслуша, дори и сами да не осъзнавате това. Засегнете темата, която сте избягвали до този момент поради страх да не бъде погрешно разбрано онова, което мислите. Сега ще кажете възможно най-точните думи и неловкостта, от която сте се опасявали, ще се превърне за достойна за уважение честност.

Везни

Поздравления! Най-на края в отношенията с любимия Ви човек е настъпил наистина светъл период! Звездите не могат със сигурност да кажат, колко ще продължи той и затова Ви препоръчват да се наслаждавате на всяко мигновение. А ще има на какво да се наслаждавате, повярвайте!

Скорпион

Днес Ви очакват съдбоносни срещи, които могат кардинално да променят Вашия личен живот, а може и да не го засегнат по никакъв начин. Най-важното за Вас е, да не пропуснете да реагирате адекватно, а останалото съдбата – фантазьорка сама ще реши.

Стрелец

Днес са възможни импровизирани празници или сбирки, на които не само ще си прекарате времето отлично, но и ще се запознаете с интересни хора. Ако решите да ограничите общуването си и то да бъде само в кръга на близките, може да преживеете някои неприятни моменти. Ще се появи недоволство от създадените отношения, а и трудно ще успявате да овладеете раздразнението. На практика от тези дреболии недоволството може да избухне. Или бъдете готови да проявите изключителен самоконтрол, или се задоволете с обсъждане на неутрални теми.

Козирог

Началото на деня Ви обещава големи успехи в болшинството лични инициативи. Именно по това време си заслужава да предприемете кратко пътуване и да повторите опита за обновяване на връзките с авторитетни хора. Значителна част от деня ще бъде посветена на експерименти, внедряване на новаторски методи и осъществяване на оригинални дългосрочни планове. Бъдете готови и за победи, и за неочаквани загуби, може и финансови. Като цяло Вашето материално положение изглежда напълно стабилно, затова се постарайте без нужда да не разрушавате своето благополучие.

Водолей

Днес Вашият любим човек ще бъде склонен, да разбира думите Ви неправилно. Даже изводите му ще бъдат толкова нелогични и неочаквани, че чак ще останете безмълвни и зашеметени от умението му, да прави от мухата слон, а и обратно.И даже да се опитва да открива отдавна открити неща…

Риби

Предстои Ви нещо ново. Нов проект? Нова квартира? Нова любов? Възраждане на надеждата? Нова енергия? Нов вид спорт? Нова кола? Старата кола, миришеща на нова, благодарение на нечия блестяща идея да се продава спрей с мирис на нова кола?… Каквото и да е, то може да се окаже доста вълнуващо.

Източник: lamqta.com

WordYou.ru

Днес настъпва астрономическата пролет, а нощта на 20-ти март се смята за една от най-вълшебните през годината. 

Именно на 20 март денят става равен на нощта и хората вярват, че тогава се сънуват пророчески сънища, тъй като това е най-магическата нощ на годината.

Смята се още, че намислените на този ден желания се сбъдват и за това е добре през утрешния ден да сме изпълнени с чисти и положително помисли.

Пролетното равноденствие – това е началото на новата астрологична година, Световният ден на астрологията. Нищо чудно, че всички хороскопи започват с Овен, защото точно на  20 март започва царуването на този знак  на зодиака.

На 20 март се обновява енергията на Вселената. През годината това се случва няколко пъти, но само на 20 март обновяването е най-силно изразено. Това е време на въодушевление и подем, време на динамика и сбъднати желания!

Астрологът Инга Лозанчич разказва повече за този вълшебен ден.

„Началото на всеки сезон се определя от положението и движението на слънцето в небесната сфера. И пролетта, според астрономическото и астрологичното време, започва, когато центърът на видимия диск на слънцето пресече небесния екватор, преминавайки от южното полукълбо на небесната сфера към северното “, казва специалистът.

Денят на весенното равноденствие е изпълнен с невероятна сила и трябва да се използва правилно, за да получите това, което искате.

„Това е най-силният импулс, който трябва да бъде вложен в действия, намерения, проекти, здраве, тоест съзнателно да реагира, че на 20-ия ден около 7 часа сутринта този момент ще бъде. Трябва да го посрещнете съзнателно – съсредоточете се върху вътрешния си живот, помислете какво е най-важно и започнете директно някои формулировки към себе си или на глас, или пишете. Това ще бъде много силно послание към „небесния кабинет“, сподели астрологът.

Ритуали и поверия

Момичетата този ден винаги са изпълнявали ритуал за изпълнение на желанията. Те избирали усамотено място, палили свещ, заемали удобно положение, затваряли очи и си представяли, че това желание вече се е изпълнило. След това си представяли розова сфера, в която да поставят образа на изпълненото желание и мислено си представяли как тя лети в небето. Смятало се, че колкото по-силни са емоциите от бъдещото изпълнение на желанието, толкова по-вероятно било то да се сбъдне.

Нашите прадеди свързвали този ден с магьосничеството и спазвали определени правила, така че настъпващата година да бъде ползотворна.

1. Важно било да посрещнете този ден с добро настроение и без кавги, да говорите по-приятни думи на вашите близки и приятели.

2. Не можете да излизате вечер без свещи. Светлината плашила злите духове.

3. За да надделява благополучието в къщата, жителите се занимавали с почистване.

4. В навечерието на пролетното равноденствие жените пекли бисквитки и хляб във формата на птици, черпили деца и гости с тях. Хората вярвали, че с подобни действия ускоряват връщането на птиците от топли страни.

В древни времена, когато нямало дългосрочни прогнози, хората били внимателни към знаците в такива важни дни като равноденствието.

1. Замръзване в деня на пролетното равноденствие предвещава настъпването на пролетта не по-рано от 40 дни по-късно.

2. Ако денят е топъл, пролетта обещава да бъде ясна.

3. Забелязването на чучулига в небето е добър знак, предсказващ щастие.

4. Ако птиците се събират в ято, тогава има надежда за добра реколта.

5. Ако облаците се движат бързо на 21 март, тогава лятото ще е топло.

6. Мечтите се сбъдват по време на пролетното равноденствие.

7. Хората вярвали, че ако в деня на равноденствието те шибнат с върбова клонка, всички болести ще изчезнат.

8. Върбата в къщата привлича късмета и прогонва злите духове.

Източник: slovodel.com/wordyou.ru/

26 ЛУНЕН ДЕН 20 март  –  21 март

Труден ден. В тези лунни дни хората са предразположени към кавги, спорове, повишени нива на агресия, избухване. Ден на празен шум и клюки.

На 26-ия ден се препоръчва да се въздържате от прекомерна активност и празни приказки. По-добре е да отделите време за четене или съзерцаване на природата, отколкото да губите енергията си.

В този ден можете да погледнете себе си отвън и да видите своите слабости. Това трябва да е повод да се усъвършенствате и да повишите духовното си ниво.

Добър ден за медитация с огледало, можете да видите себе си и своите слабости. Един от най-добрите дни за коригиране на вашата енергия. За да направите това, трябва да сте в състояние на смирение, вземете бяла свещ, напишете върху нея името си и датата на раждане, запалете свещ и си представете, че всички отрицателни, всички сенчести страни на героя изгарят в пламъка (нека свещта изгори докрай).

Намаляваща Луна в Риби

Какво да облека?

  Неща като индиго, наситено синьо и лилаво ще свършат работа. Ароматът на деня  – ароматът на зелена ябълка ще подчертае вашия чар.

Талисмани –  опал, флуорит, хризолит.

Метал  – платина, калай.

Какво ядем?

Сандвичи с хайвер, всички видове рибни ястия със зеленина, салата от морски водорасли, както и екзотични ястия с папрат можете да намерите в днешното меню.

Красота и здраве

Днес би било хубаво да прочистите тялото от токсини. За да направите това, трябва да почистите червата и след това да изпълнявате упражнения, насочени към разтягане на сухожилията и връзките. Този прост комплекс активира лимфната и микрокапиларната кръвоносна система, като спомага за прочистването на цялото тяло.

За да почистите кожата на лицето, вземете малко парче хляб с трици, сложете в купа, добавете малко сухо червено вино, разбъркайте всичко и нанесете върху кожата. Измийте с топла вода след 15 минути.

Педикюр с ексфолианти ще ви развесели.

Интимен сценарий

Луната в знака на Риби предизвиква еротичен секс. Обичайте секса, споделените интимни тайни, чувството за сливане, хармония – това ще ви донесат дните на Луната в Риби. Активността в леглото с партньора, но в замяна ще ви бъде гарантирана изисканата еротика и висока чувственост. Не правете интимна среща набързо, само внимателно създадена уютна атмосфера ще ви помогне да се отпуснете и да изпитате удоволствие.

Какво да правя у дома?

Мокро почистване, миене, посещение на химическо чистене, дезинфекция на помещения – това са много навременни и успешни неща. Не забравяйте да поливате и подхранвате стайни растения.

Източник: horoscopes.rambler.ru

pinterest.co.uk

Овен

Днес няма да можете да си намерите място. Привикнали сте да действате сражавайки се, да полагате усилия и да се стремите към проблемните цели, независимо от това, колко препятствия има по пътя, а сега просто нищо такова няма. Настроението Ви ще се разваля с всеки час повече и повече, а жертва на Вашето униние ще стане всеки човек, който случайно Ви попадне под ръка. Може да оправите ситуацията, насочвайки своята енергия към обучение. Този ден е много подходящ за придобиване и усъвършенстване на полезни навици.

Телец

През този ден звездите препоръчват да получите пълно удоволствие от живота, да се отпуснете и просто да плувате по течението. То ще Ви отнесе в правилното направление. Много е важно това течение да изнесе на същото място и Вашия любим човек, защото ще е обидно да се окажете на различни брегове на една и съща река, и то – по чужда воля.

Близнаци

През целия ден Вашият любим човек ще се шегува с Вас, и то по доста обиден начин. Ще се наложи или да търпите това, изпитвайки даже и удоволствие, или честно да му признаете, че такъв вид общуване не Ви е по вкуса. Най добре е, да не довеждате ситуацията до краен предел.

Рак

За Вас този ден ще бъде много успешен, и то – във финансово отношение. Възможно е повишаване на заплатата, или поява на допълнителен източник на доходи, а не са изключени и изгодни сделки. Ако се занимавате с бизнес, ще изпреварвате конкуренти и бързо ще намирате изход от сложни ситуации. Ще Ви радва общуването с близките: отношенията остават все така хармонични, а може и да стигнете до пълно взаимно разбиране. Новите запознанства, за съжаление, няма да оправдаят очакванията, тъй като ще се срещнете с безинтересни хора.

Лъв

Много от отдавна се опитвате да помогнете на близък човек да надмогне вредните навици. Помислете си, колко от отдавна се мъчите, че вече не можете да си позволите да се отпуснете или откажете. По едно време даже положените от Вас усилия са били даже по-голени от тези на обекта на Вашите старания. Сега е време да дадете възможност на този човек да се справи с нещата самостоятелно. И не се безпокойте – ще се справи!

Дева

Порядъчност и дисциплина – това са двете ключови думи за днешния Ви ден. Ще се почувствате спокойни само ако се справите с околните и ги накарате да вършат това, което смятате за необходимо. И ако наблизо е обектът на Вашите въздишки, той също ще трябва да се съобразява.

Везни

Днес ще Ви се иска да поемете твърде много задължения, макар че такъв товар може да се окаже не по силите Ви. Постарайте се правилно да направите баланса между „мога” и „искам”, и да вземете единственото вярно решение между всички възможни.

Скорпион

Не е задължително да контролирате всички аспекти на своя живот. Всички те са на път към успеха и не си заслужава като кокошка-носачка да вдигате шум за всяка дреболия. Вие сте изложени на риск да прекалите с усилията си и в резултат на това да попречите, а не да ускорите всичко. Не трябва да се опитвате да пришпорвате събитията. Позволете им да се развиват естествено и нека да се разтворят като цветче. Позволете на мислите си да се съсредоточат в бъдеще на това, което искате да достигнете през следващия етап.

Стрелец

Стрелците допускат прекалено много грешки, създавайки с това проблеми не само за себе си, но и за своите съюзници. Да се призовават представителите на знака за предпазливост, е безполезно- на тях просто не им е до това, тъй като денят е изпълнен със събития, всяко от които изисква незабавна реакция. Постарайте се поне от време на време да се оглеждате назад, а това ще Ви позволи да оправите допуснатите пропуски. Постъпките Ви ще удивляват Вашите близки, и то – неприятно. Затова трябва да бъдете готови за критика, а и за неприятни въпроси. Ако успеете да запазите спокойствие и да не дадете воля на емоциите, ситуацията ще се стабилизира.

Козирог

Денят е свързан с провокации. От време на време може да Ви „вдъхновяват” или недоброжелатели, или просто далечни хора, които дори не се замислят, че подвизите съвсем не са задължителни, а понякога са и доста опасни. Не рискувайте! Откажете се от авантюрите! Трябва да приемате предложения само от надеждни и проверени хора! Поради силното външно влияние, емоционално ще се уморявате изключително бързо. Към обяд вече ще възникне у Вас желание да се изолирате от света, и да си отпочинете. Опитайте се , да го реализирате…

Водолей

Не се учудвайте на критиките: днес всички Ваши пропуски, дори и най-малките, ще бъдат особено забележими. Имайте предвид че хората, които показват Вашите грешки, съвсем не са настроени враждебно. Ако не се обиждате за дреболии и не проявявате прекалена подозрителност, денят ще премине съвсем приятно. Възможни са неочаквани посещения. Посрещането на гостите ще премине изключително удачно, но привечер ще се почувствате уморени от развлечения, и че не Ви е възможно повече да се радвате и веселите. Романтична разходка с любимия човек ще Ви помогне да забравите за грижите на деня.

Риби

Днес ще се чувствате малко по-нервни. Внимавайте, защото това може да ви се отрази на физически план и дори да повлияе на техниката, с която работите. Днес е подходящ момент да разчистите всичко ненужно около себе си.

Източник: lamqta.com

beautyshoprussia.ru

Денят на пролетното равноденствие от дълбока древност до наши дни е символ на енергийното ни зареждане, даряващо ни виталност и здраве. С наближаването на тази сакрална дата хората трябва да освободят съзнанието си, да отхвърлят негативните емоции и да започнат на чисто с настъпващата пролет. В този магичен ден, 20 март, се уравновесяват женското и мъжкото начало, светлината и тъмнината. Този ден ни дарява надеждата за благоденствие, благополучие, късмет и обновление, разкрива likealady.bg.

Един от най-важните ритуали през този магичен ден е пречистващият. С настъпването на пролетното равноденствие още от дълбока древност нашите предци са спазвали редица ритуали и са правели различни заклинания и наричания. Това е денят, в който трябва да посрещнем бъдещето подготвени, да призовем здравето, късмета и финансовата стабилност, които да са редом до нас през цялата година.

Един от най-важните ритуали през този магичен ден е пречистващият. За да го изпълните е необходимо да си подсигурите купа от кристал или стъкло, пълна до средата с вода, в която да натопите пролетни цветя по ваш избор и предпочитания. Важно е условието цветята да са свежи и колкото се може по-скоро набрани. След като си подредите тази своеобразна ваза, трябва да я поставите точно в средата на стаята си, в която прекарвате повече време.

След като го изпълните, започнете пролетното си почистване. Подредете пролетни елементи из целия си дом – пръснете цветни възглавнички, сменете покривките, поставете предмети, които символизират пролетното настроение. Преобладаващите цветове трябва да са жълто, оранжево, бледо розово и светло зелено – краските на най-прекрасния сезон от годината, пролетта.

След като го извършите това почистване, направете по-голямо количество чай от мента, може да капнете няколко капки етерични масла – чаено дърво, бор, лимон или други. Когато сте готови с тази смес започнете да миете входните врати, пода пред вратата на жилището си, като всичко трябва да става по часовниковата стрелка. По време на това пречистване на дома е необходимо да си повтаряте заклинателните думи като наричате например – едно – за здраве, две – за щастие, три – за късмет, четири – за радост, пет – за благополучие, и така нататък до девет. След това повторете цифрите от девет до едно и завършете с фразата, че вече мрачните и нещастни дни са си отишли завинаги от вас.

Ако ви остане течност след това почистване, излейте я в течаща вода или пред входа на дома си, за да отмиете дори и вредните влияния на хората, които преминават край вашия дом.

Старите хора свързват пролетното равноденствие с очакването да закука кукувицата. По броя на куканията хората са вярвали, че могат да определят колко години живот им остава. Задължително трябва да чуете кукувицата с пълни джобове с пари и дребни лакомства, за да ви е богата годината и да се радвате на благоденствие.

Пролетното равноденствие е мистичен ден от годината, в който можете да вложите малко инициативност и сами да си направите пречистване, да се заредите с положителни емоции и усмивки, а те ще ви се утроят!

chudesa.net

От витринатавиж всички

0
Тишина и спокойствие денят е делничен, а по улиците на града няма жив човек. Сякаш живеем в нереален свят, в който скрихме...
Открий ме в спорта