3-те най-добри начина за почистване на пилето от антибиотици и токсини

3-те най-добри начина за почистване на пилето от антибиотици и токсини

1000.menu

Имате невероятен късмет, ако имате възможност да хапнете пиле, отглеждано в двора на баба ви.

Днес огромната част от хората купуват пилешко месо в супермаркетите, докато всички знаят, че сред производителите доста често има безскрупулни хора.

Птиците се хранят по много различни начини, често се хранят с антибиотици и хормони. Но как тогава да сте сигурни, че пилето от магазинът няма да ви навреди? Всичко е много просто, защото можете да избавите птицата от токсини и антибиотици точно във вашата кухня.

Как да почистите пилето от хормони и антибиотици

И така, първият начин.

Когато варите пилешко месо, бульонът му не може да се използва. В него няма абсолютно нищо полезно. В този случай е по-добре водата да се излее поне веднъж. В процеса на варене в бульона остава цялата мръсотия от месото.

Ако възнамерявате да направите вкусна и здравословна супа от пилешки бульон, тогава за това е подходящо само домашно пиле.

Втори начин

Когато печете пиле във фурната, отстранете кожата от нея, тъй като в нея се събират всички токсини и химикали. Съветваме ви също да не използвате вътрешните органи на птицата, защото именно там се натрупват най-много токсини.

2 - copy.jpg

Трети начин

Дръжте птицата в специален разтвор. Много лесно се прави. Разтворете няколко супени лъжици сол и четвърт лимонов сок в 1 литър вода. Накиснете пилето в тази марината за 2 часа. Солта ще изсмуче максималното количество токсини.

Източник: infoniac.ru

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...