сряда, септември 27, 2023
НачалоВодещи новиниКаква гад сте според зодията? Комичен, но много верен хороскоп, част 1

Каква гад сте според зодията? Комичен, но много верен хороскоп, част 1

Авторството не е мое, казвам веднага. Някога попаднах на този прекрасен хороскоп, на един от форумите, от една страна, текстът е комичен, от друга много точен. 

Отстъпление от сериозни теми! 

Овен – Змия Горянин

Всички снимки са взети от услугата Yandex и принадлежат на техните автори

Снимки: Yandex

Неумолимата енергия на управляващата планета – Марс въздейства на бедното животно с такава сила, че всички около него тичат с изгорели дупки и миришат на изгоряло.

Следователно неумолимата му грижа и внимание, като него самия, е трудно да не се забележи. Изгаря с всички части на речта честно и откровено, но би било по -добре да мълчите. Змей Горянин е импулсивен, трябва да брои до тридесет и да мисли внимателно с всяка от главите си, преди да полети, унищожавайки всичко до основи.

Той не успява да влезе в кожата на някой друг, нито една кожа няма да се побере на такава мащабна личност. Следователно, това е пълзяща, летяща, спяща и огнехвърляща самочувствие, прекомерна гордост от висотата на последна инстанция. Пламенен поддръжник на учтивата диктатура и тактично налагане на собственото си мнение с прицелен огън, но първи в битка няма да влезе.

Всяка бъчва има масивна тапа, която се стреми да ръководи собственика, напитката и бъчвата. Мисли глобално, в голям мащаб, силно преувеличава фактите. Ако едната глава го боли, тогава го боли за три, ако е изял един рицар, той се кълне, че е изял дузина. Не се изчервява, защото „зелената гад“ благочестиво вярва на всяка своя дума.

И какво друго да вярваме на наивно, доверчиво, благородно влечуго в нашето жестоко време? Вярно, Змей Горянин пълзи с достойнство, вярно, с добра воля и само пред унизените и обидените. За това те му се отплащат, обикновено с черна неблагодарност, стремейки се да стъпят на опашката му и да отсекат и трите му глави наведнъж. Гадинката блести с актьорски талант, преструвайки се на мъртъв, докато организира празнично изригване на вулкана на събралата се тълпа.

Телец – Домашен дух

Всички снимки са взети от услугата Yandex и принадлежат на техните автори

Снимки: Yandex

Ако попаднете в апартамента на Домашният дух, не се отчайвайте, считайте, че имате голям късмет, купихте си Телец на ниска цена, че и Златен.

Вдишайте дълбоко и не дишайте повече, мислете за материалното, не си задавайте глупав въпрос всеки ден: „Къде отидоха парите?“ Парите, които се появяват в къщата, веднага се спестяват в надеждна банка, до която не можете да стигнете без уважителна причина и молба.

По -добре е да мислите за нещо духовно, например за душата, защото духчето, макар и грижовно и практично, е зло и ви очаква неспокоен живот.

Домашното духче е ревниво, упорито, егоистично, безкомпромисно с аргументи, затова е по -добре мълчаливо да се съгласите с всичко. Особено незавидна е ситуацията, когато сте се нанесли в нов дом, а там старите стопани са забравили печката си, а нямате адрес, на който да изрази всичко, което мисли за тях. Ще трябва да живеете известно време в ада. Къщата ще стане непоносимо гореща, ще бъдете обвинени във всички смъртни грехове, ще летят стъклени, бодливи, режещи битови предмети ще ви мъчат безсъние и мрачните гласове от отвъдното, които досадно ще ви дадат да разберете кой е шефът. Ако смятате, че това ви засяга, отпуснете се и свалете юфката от ушите си.

Когато общувате с Духчето по бизнес въпроси, например, ако не можете да намерите нещо, което е изчезнало от обичайното си място, застанете в ъгъла на стаята и кажете високо: „Домашен дух, домашен дух, поиграй си, поиграй си и го върни!“ Фразата ще трябва да се повтори триста тридесет и три пъти, духчето обича да тормози по принцип.

Близнаци – Гоблин 

Дива, променлива природа, или шампоан и балсам в една бутилка.

Ако до преди три минути Гоблин ви е натривал сол на главата, и е бълвал огън и жупел, сега внимателно ще ви охлади, като с климатик. Ами ако се изпотявахте, докато се опитвате да решите нещата с него? Защото, за да разберете връзката с Гоблин, се нуждаете от ангелско търпение, чувство за хумор и много свободно време.

Слушайки го, ще разберете че на всички, освен него, ръцете, краката, главата растат от друго място. Ще трябва да се обърнете с кожата навътре, да смените дясната си обувка с лява, лявата с дясна и виновно да се оттеглите нанякъде, така че Гоблин да ви спести мърморенето по дванадесет часа на ден. „Не сядайте на пън, не яжте баница“ – той ще говори, докато се умори и сам се задави с баницата.

Гоблин има три дарби: дар словото, работливост и досада, и той ги раздава безплатно. Управляван от бързоногия Меркурий, Гоблинът е подвижен като живак, бяга, трепти, краде отвара от прясно направен мъх, от който никой не се нуждае. По – добре от него, никакви зли духове не могат да затрупат и разхвърлят, и бързо да превърнат нормална, просторна гора в бедняшки квартал.

Гоблинът не лъже, а играе с въображението си, не бърка песните, а се шегува, не крои интриги, а се забавлява, не закъснява, а се забавя. Следователно той е отличен политик, интригант и талантлив критик на всички и на всичко, но подобно на Водният дух не е оценен в родната гора.

Рак – блатото на Кикимора 

Всички снимки са взети от услугата Yandex и принадлежат на техните автори

Всички снимки са взети от Yandex и принадлежат на техните автори

Емоционални, сантиментални, мечтателни, чувствителни, привързани и добродушни зли духове.

Двойна, с противоречива природа, тя обича промяната и разнообразието, иска да бъде с женените жена, после с момичета, момиче, домакиня у дома Кикимора, покорна и зависима, след това Кикимора – дива и свободна. След като се скара с Водният дух, тича при Домашния, обидена от Домашният, се връща при Водният, разкъсвана между къщата и блатото, като правило нещастна и неразбрана в личния си живот.

Тя притежава пророческа дарба, ако сте пили от козе копито, означава, че ще станете коза, ако по глупост сте скочили в блатото, означава, че не сте с всичкия си. Така или иначе, ще ви трябва линейка, за да помогнете на Кикимора.

Тя ще ви крещи от душа, ще ви сложи сто пиявици, ще ви облее със студена вода, ще ви намаже с лечебна кал, ще ви увие и ще ви положи под храста, за да се възстановите.

Кикимора е безкористна, знае как да пази тайни, можете да й поверите златна монета, докато лежите под храста. Тя ще я зарови и до сутринта ще имате цяло дърво, покрито със злато. Ако, обаче, дървото вземе, че не расте, или Кикимора е забравила в кое поле на глупаците е заровила монетата, не се отчайвайте, основното не е резултатът, а показаните грижи и внимание. Кикимора е лоялен и отдаден приятел, попадайки в ноктите и, вие сте обречени.

Сега за вас и вашите деца до седмото поколение тя ще мисли едно, ще каже друго и ще направи трето. Няма да е скучно, няма да изглежда малко, защото Кикимора има неукротима енергия и богато въображение.

Лъв – Котка Баюн

Всички снимки са взети от услугата Yandex и принадлежат на техните автори

Всички снимки са взети от Yandex и принадлежат на техните автори

Царят на животните, оттеглил се в съмнителен покой, изпаднал в детството, се е върнал се към корените си.

Тръгва надясно – песен пее, вляво – разказва приказка, прави го майсторски с голяма харизма, дори ако няма нито слух, нито глас. Това може да ви приспи, дори ако нито е време или мястото, дори да не искате да спите. Ще се разтопиш, ще заспиш завинаги, но ще сънуваш цветни сънища, как Котката Баюн върви надясно – песен пее, наляво …

Позирането и самохвалството е в кръвта на Баюн, тя ще превърне къщичката на кокоши крака в Мелодраматичен театър за един актьор, ако благодарният зрител „дойде, не изчезне“. Тя е надарена с интелигентност и магнетизъм, но често страда от амнезия: „Аз не съм аз, и котенцата не са мои, къде бях, когото убих с интелекта си, очаровал съм, не помня“.

Великодушна и благородна: „Прощавам на всички, на които дължа!“ Обича да покровителства, особено слабите: мишка, зайче, хамстер, птица, риба. Тя се грижи за него дълго, внимателно, с интерес и след това може милостиво да го освободи, ако си е поиграла достатъчно. За нея трябва да се грижат непрекъснато – да се храни със квасена сметана, прясно месо, да и се дава, да се гали по козината, да се почистят бълхите, в противен случай тя ще се разболее и ще откаже да бъде за вас смисъла на живота. Не се заблуждавайте, Котката Баюн е диво животно, независимо как го храните, все гледа към гората. Упорит, арогантен и дяволски умен хищник, ако трябва да получи ей тоя кренвирш, той ще ловува, докато кренвирша му бъде даден с благодарност. Ако Котката Баюн ви се ядоса, сами сте си виновни, мекият диван, където е свикнал да лежи е твърде прашен, а господарските му наклонности изискват уважително и внимателно отношение.

Дева – Баба Яга 

Всички снимки са взети от услугата Yandex и принадлежат на техните автори

Всички снимки са взети от Yandex и принадлежат на техните автори

Всъщност това е Василиса Мъдра, уморена от суматохата и разочарована от човешката порода, която тя познава из основи.

Мизантроп и циник, пенсионирано сиво превъзходство, което се е оттеглило в пустинята заради сложното плетене на интриги. Тя мирно приготвя отвари, изсушава мухоморки за зимата, за да може понякога да почерпи някой съсед, който е навлязъл твърде дълбоко в гората.

Затворена по природа, прекалено предпазлива, скучна и взискателна, тя ще провери седем пъти защо сте дошла и само веднъж ще ви отреже опашката до ушите, защото не признава никакви компромиси, там няма средно положение, „след тежко оране, да легнеш на печката и да ядеш гевреци“ това не е аргумент.

Гадината е справедлива, заядлива и педантична, усеща лошите мисли, разбира с един поглед гадните неща и се изразява адекватно в отговор. Слаб стратег, но силен тактик, тя е в състояние да ви наругае и прати по дяволите, свивайки ви на малко кълбо, насочвайки ви в правилната посока само с едно движение на метлата. Забележките на Баба Яга често нараняват, действията шокират, безмилостността и студенината обиждат добрите хора, но помощта й е ефективна като „мъртва“ + „жива“ вода, когато вече сте нарязани на салата.

Гадинката е трудолюбива, безпроблемна, икономична и пестелива, но безразсъдна, когато е „в настроение“ може да пропилее натрупаните средства, играейки преферанс със Славей Разбойник. Яга има идеална организация за работа в хижата, отварите са подредени в правилен безпорядък, паяците тъкат паяжини в строго определени ъгли, котката ака където и дойде, мухите летят по предвидена траектория. Баба Яга е лаконична, сдържана, но любопитна, организира разследвания със страст към дреболиите.

Внимателно! Всичко, което объркате в показанията, ще бъде използвано срещу вас.

Очаквайте част 2

Източник: stevsky.ru

ПОДОБНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular