сряда, септември 27, 2023
НачалоБургасБургаска ветроходка се представи силно на Европейско първенство

Бургаска ветроходка се представи силно на Европейско първенство

В Бургас се завърна състезателката на Яхт клуб „Черноморец Бургас” Александра Лукоянова, която представи България на Европейското първенство в Олимпийския клас ILCA 6 в Ставангер, Норвегия. Александра записа изключително силно участие на Европейското първенство след като постигна 2 първи места, едно трето, 3 гонки в шестицата на Европа.

След силната заявка за титлата в първите дни нашата състезателка бе ощетена с дисквалификация (без право на изхвърляне) в една от гонките. Въпреки това, тя преодоля психологическото напрежения от некоректното отсъждане на журито, което я лиши от медал и завърши на 12 позиция в Европа.

Това бе първото състезание на Лукоянова на международно състезание от такъв ранг в последните години и тя показа, че поддържа добрата си спортна форма, което дава сериозни надежди за участието й на Олимпийски игри в бъдеще и добро представяне на българското ветроходство на международната сцена.

През септември Александра Лукоянова отново ще представи Бургас и България на Европейските купи в Сърбия и Унгария в Олимпийския клас ILCA 6.

ПОДОБНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular