сряда, септември 27, 2023
НачалоВодещи новиниМагнитни бури през август 2023 г.

Магнитни бури през август 2023 г.

Почти всеки ден нашата планета е изправена пред така наречените магнитни бури – сложни метеорологични явления, които възникват поради активността на Слънцето. Появата им е свързана с огнища в небесното тяло, които често имат отрицателен и дори пагубен ефект върху работата на оборудването и благосъстоянието на хората. Ето защо е важно да знаете кога точно ще се случи тази или онази магнитна буря и с каква сила.

Специалисти, които извършват изследвания и наблюдения на Слънцето, измерват необходимите показания и след това публикуват докладите си в публичното пространство, според които хората правят таблици, където могат да научат за вероятните геомагнитни бури и да планират ежедневните си дейности по такъв начин, че да ги прехвърлят възможно най-лесно.

Прогноза за магнитните бури през август 2023 г

Август 2023 г. ще бъде доста спокоен, няма толкова много неблагоприятни дни за метеочувствителните хора. Но във всеки случай магнитните бури със средна и силна мощност ще донесат много здравословни проблеми, така че трябва да се подготвите напълно за това явление.

Календар на магнитните бури за август 2023 г. Инфографика © LIFE

Календар на магнитните бури за август 2023 г. Инфографика © LIFE

За съжаление науката все още не може да даде дългосрочни и точни прогнози за геобурите, тъй като магнитното поле на нашата планета се променя често и бързо, така че някои бури са почти невъзможни за прогнозиране. Но експертите могат да направят приблизителна прогноза.

 • От 1 август до 2 август ще се усетят атмосферни атаки с магнитуд два бала, от 2 август до 4 август въздействието ще се увеличи до три бала.
 • От 4 август до 13 август можете да очаквате умерен фон на ниво от два пункта.
 • На 13 и 14 август над нашата планета ще се разрази продължителна магнитна буря от ниво G1 . След това геомагнитният фон отново леко ще се повиши на 15 август .
 • От 18 август до 29 август няма да има смущения, силата на геомагнитните въздействия ще бъде само един пункт.
 • От 29 август до 30 август обаче ще има осезаемо смущение със сила от три бала. След това активността на Слънцето постепенно ще намалява, като на 31 август се очакват двубални смущения , а до вечерта влиянието на Слънцето върху организма ще намалее до един бал.

Симптоми при магнитни бури и слънчева активност

Всеки човек има свой собствен праг на чувствителност. Ето защо всички хора усещат влиянието на магнитните бури върху себе си по различни начини: някой дори не знае какви са геомагнитните бури, а някой страда дори при най-малкото колебание на магнитното поле на Земята.

Както и да е, тези нещастни бури носят много проблеми на нас, хората, оказвайки отрицателно въздействие върху благосъстоянието. И въпреки че всеки усеща това въздействие по свой начин, има някои симптоми, които се появяват по-често от други по време на геобури:

 • главоболие;
 • резки скокове на кръвното налягане;
 • световъртеж;
 • кардиопалмус;
 • затруднено дишане;
 • нарушение на съня, безсъние;
 • разсеяност, раздразнителност, безпокойство;
 • умора;
 • болки в ставите, болки в костите;
 • обостряне на заболявания при хора с хронични заболявания.

Какво категорично не може да се прави по време на магнитни бури

Сега знаете със сигурност, че понякога влиянието на магнитните бури е доста неприятно. Не трябва да се шегувате с това явление, защото нашето благополучие и здраве е най-ценното нещо, което имаме. За да не си навредите, трябва да следвате препоръките, в които ясно е посочено какво е забранено да правят метеочувствителните хора по време на магнитни бури.

По време на геомагнитни бури трябва да избягвате работа с оборудване. Не е желателно да шофирате, дори и да не се смятате за метеорологично чувствителен човек. Ако е възможно, по-добре е метеорологът да откаже работа , която изисква концентрация и внимание. Не използвайте прекалено много телефона или компютъра си. Не се напрягайте.

Съвети от лекари и синоптици

По време на магнитни бури човешкото тяло изпитва повишени натоварвания, които засягат главно налягането. Както каза диетологът Людмила Микитюк пред Life, в такива дни е по-добре да добавите към диетата варени, печени, приготвени на пара или изобщо сурова храна: зеленчуци, зелени салати, плодове, горски плодове и особено банани, които са богати на калий и активни вещества, които предпазва тялото от стрес.

life.ru

ПОДОБНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular