понеделник, май 29, 2023
НачалоБургасСтуденти ще разработват бизнес идеи в Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Студенти ще разработват бизнес идеи в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Двудневен хакатон под мотото „Burgas Blues“ ще се проведе на 16-17 юни 2023 г. в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Технологичното състезание се организира по проект „Дигитална мрежа за синя икономика и насърчаване на иновациите“ ДБФП № 101077599 — DBAN, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Природни ресурси, климат, устойчива синя икономика и чиста енергия” на Европейски фонд за морско дело, рибарство и аквакултури 2014-2021 г.

Проектът има за цел създаване на регионална цифрова мрежа за ускоряване на сините сектори и иновации за Черноморския регион, която първо ще бъде реализирана между градовете партньори Бургас, Батуми и Одеса. Тук община Бургас си партнира с Югоизточния дигитален иновативен хъб.

Основната цел проекта е да се внедри на местно ниво добра практика за развитие на „сини“ стартъпи – „BlueGrowth” като провежда инициативата, носеща наименованието „Burgas BlueS“.

Една от възможностите е да се създаде „СОФТУЕР ЗА СИН РАСТЕЖ“, които да прерасне в стартъп.

По време на технологичното състезание участниците ще имат възможността да разработят и доразвият своята бизнес идея, да се консултират с ментори и наставници, както и да се подготвят за презентирането на бизнес идеите си пред журито.

Повече информация и форма за регистрация може да се намери адрес https://bluactburgas.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular