неделя, май 28, 2023
НачалоБургасБургас отбелязва Деня на българския спорт с богата програма

Бургас отбелязва Деня на българския спорт с богата програма

Бургас се включва в националните инициативи на министъра на младежта и спорта Весела Лечева за отбелязването на Деня на българския спорт с богата програма. В неделя, 14 май, на спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“, от 09:00 до 12:00 часа, ще се състои заключителният етап от кампанията „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“. Тя е организирана по идея на общинския съветник Манол Тодоров и бизнесмена Георги Харакчийски, с подкрепата на ресторанти GOTi – Family & Kitchen, Utopia Garden, със съдействието на Община Бургас и РУО Бургас.

В спортната кампания се включиха няколко бургаски училища. Това са СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Свети княз Борис І“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, ОУ „Петко Рачев Славейков“, ОУ „Христо Ботев“ – с. Маринка.

В закриването на 14 май участие ще вземат близо 500 деца. Това са третокласници от всички 7 училища, които взеха участие в първото издание на кампанията. На спортния празник децата ще се впуснат в 7 изпитания, организирани от лекторите в „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“ – Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев, както и треньорите на клубовете партньори в първото издание на програмата. За всяко дете са предвидени тениски и грамота, а всяка паралелка, която в изминалите два месеца участва в кампанията, ще получи купи и други награди за успешното си участие. Награди са предвидени от спонсорите и за учителите по спортни дейности в съответните училища.

Организаторите планират от септември в програмата „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“ да вземат участие всички училища на територията на Община Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular