неделя, май 28, 2023
НачалоБургасАтелиета за сувенири, музика, книги и разнообразие от щандове ви очакват на...

Ателиета за сувенири, музика, книги и разнообразие от щандове ви очакват на Арт базар – Бургас през уикенда

Пролетен Арт базар  на ул.“Алеко Константинов“ ще посреща бургазлии и гости на града на 12 и 13 май, от 10.00 до 17.00 часа. И през двата дни на място ще ви очакват сувенири и картини от галерия “Богориди”, студенти от НХА – Филиал Бургас със своите произведения. Посетителите ще могат да си изберат от вълнуващи книги на Издателска къща „ЗНАЦИ”, плетените играчки на Стефка Цветкова и 3D картините на Емилия Русева. Красимир Щерев ще изложи кожените си изделия, а Румяна Йорданова своите меки кукли от плат. Специално място има за художествената керамика на Явор Топалов, бижутата и декорациите на Валентина Димитрова, бижутата на Петя Пеева, цветя от полиестер на Гинка Милева, както ѝ за интересните сувенир на Сдружение „Социален център – Бургас”.

Школите от НЧ ,,Фар” ще създават настроение в първия ден на базара, 12 май /петък/. Програмата започва с изява на Балетна школа „Сияние“ с педагог Габриела Стефанова от 16:30 часа. След тях, от 16.45 часа, на сцената ще се качи ВГ „Слънчеви капки“ с художествен ръководител Мария Митева. Музикален поздрав ще отправят и вокалисти от ЦПЛР с художествен ръководител Милена Добрева.

На 13 май, събота, програмата започва от 10:00 часа с концерт на НЧ „Пробуда – 1880г. Бургас“. За доброто настроение ще се погрижат Детски танцов състав при Фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев“ с худ. ръководител Димитър Тонев и индивидуални изпълнители от Вокална студия „Сезони“ с худ. ръководител Кина Христова.

От 11:00 часа ще се проведе Арт ателие за изработка на сувенири от природни и непотребни материали

От 12:00 часа започва концерт на Вокална група ,,Ретро Бургас” с ръководител Александър Перпериев при Народно Читалище, ,Асен Златаров 1940’.

За децата са предвидени интересни демонстрации на рециклирана хартия и изработка на сувенири от рециклираната хартия от 13.00 часа.

Събитието се организира от Община Бургас. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular