сряда, май 31, 2023
НачалоБургасЗдравно градче отвори врати в градинката до Часовника по случай Деня на...

Здравно градче отвори врати в градинката до Часовника по случай Деня на здравето

Здравно градче отвори врати в градинката до Часовника днес, по случай Деня на здравето. През целия ден бургазлии ще могат да използват възможността за безплатен преглед в един от разположените там 7 пункта. Консултациите на здравния статус ще бъде извършван от лекари от различни медицински специалности – кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия, очни и УНГ болести.

В една от шатрите студенти по медицина и членове на Асоциацията на студентите-медици в България – Бургас ще дават информация и ще правят демонстрация за оказване на първа медицинска помощ, като сърдечен масаж и обдишване.

Инициативата за мащабната безплатна кампания по здравна профилактика е на Сдружение „Младите лекари“ със съдействието на Община Бургас и Медицинския факултет на университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

В здравните пунктове ще се измерва артериално налягане, кръвна захар, ще се прави електрокардиография, неврологични прегледи, скрининг за катаракта, за глаукома и зрителна острота, ще се изготвя диетичен режим, а гражданите, които имат изследвания от ортопедични прегледи, е желателно да ги носят.

Кампанията ще продължи с посещение на всички пенсионерски клубове в Бургас от мобилни лекарски екипи, които ще правят базов скрининг, профилактика и здравна беседа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular