неделя, май 28, 2023
НачалоБургас„Пощенска кутия за приказки” представя в Бургас "Виж сега, моето момиче”

„Пощенска кутия за приказки” представя в Бургас „Виж сега, моето момиче”

На сцената на ДТ „Адриана Будевска” ще излязат Мария Силвестър, Ваня Щерева, Мила Роберт, Прея, Маруся Русева, Гери Турийска и Йоана Мирчева

„Виж сега, моето момиче“ ще срещне публиката с истинските истории на вдъхновяващите жени, които са били достатъчно смели да преследват целите си въпреки всички, които не са вярвали в тях. На сцената на ДТ „Адриана Будевска” ще видите цяла плеяда от талантливи дами: Мария Силвестър, Ваня Щерева, Мила Роберт, Прея, Маруся Русева, Гери Турийска и Йоана Мирчева. Те ще ви очакват на 8 април, събота, от 20.00 часа в ДТ „Адриана Будевска”.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас

Вдъхновение за написване на разказите в сборника са познатите на всички ни фрази като: „Виж сега, моето момиче…“, „Това не е женска работа“, „Кой е мъжът ти, кой е баща ти?“. Или: „Избягвам да наемам млади жени като теб, защото ей сега ще забременееш и ще те няма две години“, „Идва важен клиент утре на среща в офиса. Облечи се по-така, да му се харесаме“, „Е, как не ти стига времето? Всичко е въпрос на организация, мила.“, „Аз на твоята възраст не си оставях семейството да си вея яката по офисите – изгледах си децата сама, изучих ги, нямаше по-добър тиквеник в квартала от моя. Стягай се, че така като те няма у дома, мъжът ти ще се огледа, децата ти няма да те гледат като остарееш“, „Не ми губи времето, искам да говоря с началника ти, да се разберем по мъжки!“ и други.

Историите на „Виж сега, моето момиче“ са написани с любов към всички бащи, братя, дядовци, съпрузи, синове и приятели, които ни помагат да се харесаме и заобичаме. Посветена е на всички момичета, на които им предстои да обърнат конотацията на обезкуражаващите фрази и подценяването на база пол. Както и на всички, които имат история ключ към свободата на другите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular