събота, март 18, 2023
НачалоБургас„Сянката на Караваджо“ на Микеле Плачидо с трета извънредна прожекция в Бургас

„Сянката на Караваджо“ на Микеле Плачидо с трета извънредна прожекция в Бургас

Интигуващият филм на Микеле Плачидо – „Сянката на Караваджо” ще зарадва киноманите в Бургас с нова извънредна прожекция на 12 март /неделя/ от 19.00 часа в Културен дом НХК. Предвидената втора прожекция остава за 28 март от 21.00 часа, но билетите за нея са пред изчерпване.

Италия, началото на XVII век. Караваджо не само е един от най-виртуозните художници на своето време, но и бунтар срещу догмите на църквата, които налагат как да бъдат изобразявани религиозните сюжети. Караваджо е осъден на смърт за убийството на съперник в любовта и е подал молба за помилване. Информиран, че Караваджо рисува и проститутки, крадци и бандити, папа Павел V нарежда на тайните служби на Ватикана да разследват случая. Тайният служител на папата, известен като Сянката, започва проучване, което ще му разкрие сблъсъка от пороци и достойнства в личността на гения, чийто живот или смърт са в ръцете му.

С бюджета си от над 12 милиона евро френско-италианският филм (продукция на GOLDENART/CHARLOT/LEPACTE/RAI CINEMA/MACT PRODS) се определя като европейска суперпродукция.

Големият италиански актьор Микеле Плачидо, превърнал се в легенда с ролята си на комисар Корадо Катани от сериала “Октопод”, пристигна в България за премиерата на филма, която бе на „Киномания”. Италианецът е режисьор на лентата и играе една от ключовите роли.

Правата за разпространение в България са на БЕТА Филм.

Билети се продават на касата на Часовника, в мрежата на Евентим и в Грабо.

По сценария са работили Сандро Петраля, Фидел Синьориле и Микеле Плачидо. Работата на оператора Микеле Д’Атаназио, на художника Тонино Дзера, както и на автора на костюмите Карло Поджоли, превръща филма в наситен, ярък цветен шедьовър.

В ролите зрителите ще видят:

Рикардо Скамарчо (Караваджо), Луи Гарел (Сянката), Изабел Юпер (Костанца Сфорца Колона), Микаела Рамацоти (Лена Антониети), Тедуа (Чеко), Виничио Маркиони (Джовани Балионе), Микеле Плачидо (кардинал Дел Монте).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular