сряда, март 15, 2023
НачалоБургасВижте десетте божи заповеди през погледа на художника Николай Дубаров

Вижте десетте божи заповеди през погледа на художника Николай Дубаров

„Десетте божи заповеди/Десет народни поговорки“ – така е озаглавил своята изложба бургаският художник Николай Дубаров. Тя съдържа творби от два жанра на изобразителното изкуство. „Десетте божи заповеди“ са картини, живопис. Докато зад заглавието „Десет народни поговорки“ се крият интересни пластики. Изразявайки се и по двата начина, Николай Дубаров ще ви изкуши да се загледате в неговите произведения. И след минута внезапно да осъзнаете, че връзката между тях и темите е пряка и въздействаща. Разглеждането на тази изложба ще ви накара да мислите и да си спомняте. Не просто да се разхождате сред красиви експонати.

„Опитах се да направя една нестандартна изложба. Тематична. Едната тема е десетте божи заповеди. Звучи ретро, но с нова естетика и средства подходих, за да бъде разбрана идеята ми от съвременния мислещ човек. Не правя често изложби, затова ми е емоционално. Винаги съм се занимавал с монументална естетика. Но сега имам повече свободно време и отдадох много време и усилия на тази изложба. Добре сте дошли да я разгледате и се надявам да ви хареса!“, каза художникът.

Изложбата ще бъде подредена в галерия „Неси“. Откриването е на 7 март, от 18 часа. За автора и произведенията му ще говори изкуствоведът Пенка Седларска. Тя е състудент на Николай Дубаров от академията.

*

Роден в Бургас през 1955 г., Николай Дубаров завършва Националната художествена академия, специалност „Монументални изкуства“. Автор е на много монументални произведения на територията на цяла България. Член е на Съюза на българските художници. Дълги години работи като художник на Община Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular