сряда, март 15, 2023
НачалоБургасУченици от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ се срещнаха с режисьора Камен Калев

Ученици от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ се срещнаха с режисьора Камен Калев

Във вълнуващо събитие участваха възпитаниците на ПГРЕ „Г. С. Раковски“ – Бургас. Те се срещнаха със световноизвестния режисьор Камен Калев. Носителят на многобройни награди от кинофестивали в цял свят, с много умение и компетентност им разказа за творческия път, който е извървял преди да стъпи на червения килим в Кан.

Първоначално участва с два късометражни филма в паралелната програма „Седмица на критиката”. Следва и първото голямо признание за пълнометражния му филм „Източни пиеси“, отново с премиера на фестивала в Кан.

Следват „Островът“ с Летисия Каста и „С лице надолу“, които макар и адмирирани от публиката, не носят очакваното удовлетворение на режисьора. Той си спомня думите, отправени към него след успеха на „Източни пиеси” – трудното идва след първото постижение.

Тези изпитания го отвеждат към последния му филм „Февруари”, вдъхновен от детството и спомените за дядо му.

След няколко години на усилена работа филмът е завършен и предоставен на вниманието на журито в Кан. Следва дълъг период на очакване, който завършва с триумф.

На „Февруари“ е отредено място в официалната селекция на Кан за 2020 година.

И за всичко това Камен разказва с изключителна непринуденост, защото е постигнал един друг успех – свободата да твори и да дарява на публиката изкуство, което носи специални послания.

Към този свой приоритет Камен Калев се връща няколко пъти в своя разказ, за да насърчи младата аудитория към повече независимост и решимост при реализиране на проектите си.

Атмосферата беше толкова приятна, общуването – толкова непринудено, че никой нямаше желание събитието да свършва. Благодарим на Камен Калев за незабравимото преживяване и му пожелаваме още много награди, казват от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ – Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular