сряда, май 31, 2023
НачалоБургасПредставиха възможностите на Бургас като домакин на 9th Golden Age Gym Festival

Представиха възможностите на Бургас като домакин на 9th Golden Age Gym Festival

През 2024 година, от 22 до 27 септември, Бургас ще е домакин на престижното международно състезание по художествена гимнастика за хора над 50 години 9th Golden Age Gym Festival. Решението за неговото провеждане беше гласувано миналата година от Общинския съвет.

В момента е в процес организирането на международния форум, като в поредица от работни срещи екип на Община Бургас, под ръководството на зам.-кмета Диана Саватева, представи пред членове на техническия комитет на Международната федерация по художествена гимнастика и Българската федерация по художествена гимнастика възможностите на града за провеждането на спортното събитие.

Очаква се за събитието в Бургас да пристигнат над 2000 души от различни държави. Наред със спортната част, за участниците ще бъдат организирани различни инициативи, които ще популяризират българската култура, история, кухня, традиции и занаяти. Акцент в проявата ще бъде поставен и върху насърчаването на активния начин на живот сред хората над 50-годишна възраст. Събитията ще се провеждат на емблематични места в Бургас. Гостите се запознаха с възможностите, които предлагат Морска гара, КЦ „Морско казино“, остров Света Анастасия, ТК „Акве калиде“, Морската градина, ТК „Ченгене скеле“, плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“, Летния театър, Експоцентър „Флора“ и други.

Приемането на домакинството се състоя по време на фестивала Golden Age Gym Festival 2022, който се проведе в Португалия – остров Мадейра, в периода 02.10 – 08.10.2022 г. В него специално участие взе представителният отбор на Бургас.

Събитието ще допринесе за популяризирането на Бургас като туристическа дестинация. Бургас ще има възможността да покаже своите традиции в гимнастиката като спорт и начин за практикуване на двигателната активност като здравословен начин на живот за от различни възрасти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular