вторник, март 14, 2023
НачалоВодещи новиниЗнаете ли какво означава името Никола?

Знаете ли какво означава името Никола?

На този ден празнуват: Николай, Никола, Николина, Николета, Никол, Николо, Никула, Никита, Нино, Нина, Ницо, Ница, Нинелия, Кольо, Колина, Коломан, Куна.

Никулден се чества от всички християни, без значение дали имат имен ден или не. Свети Никола, освен покровител на рибарите и мореплавателите, е покровител и на банкерите, парите и имота, закрилник на дома и фамилията. Преди да го канонизират за светец той бил лихвар, който помагал на бедни и безпарични, като раздавал богатството си. Но гледал тези, на които правел благодеяния, да не разберат откъде идват те. Почитан е още от овчарите, воденичарите и ловджиите. Ако падне сняг на суха земя, това предвещава социални сътресения, масови катаклизми. В никакъв случай не си играйте с такъв сняг, не го докосвайте с ръце – ще ви се прилепят несгоди.

Името Николай идва от гръцкото Nikolaos- nikao- „побеждава“ + laos- „народ“ – побеждаващ народите. Името отговаря на знака на Стрелеца и неговия управител Юпитер.

Камък – сапфир;

Дърво – ясен;

Цвете – гладиола.

Животно-покровител – кон.

Важни години – 16, 19, 28, 35, 42, 46, 60.

Възможни заболявания: на дробовете и разширени вени. Препоръчва се връзка с жени, които носят имената Анна, Виктория, Дария, Екатерина, Зоя, Лариса, Марина, Наталия. По натура Николай обикновено е оптимист, в живота вижда и обича всичко хубаво. Леко се сближава с жените. Способен е на дълбоки чувства и преживявания. Има остър ум и е много съобразителен. Работи добросъвестно, но едва ли ще прояви инициатива, ако не му е по сърце работата. В живота на Николай има възходи и падения, но той има огромна сила на волята, която му помага да преодолее препятствията и да не се сломи пред неудачите. Трябва да сдържа пристъпите си на гняв, които могат да му навредят сериозно. Нужно е да се доверява на хората и да престане да гледа на тях от високо. Ако разбере, че се явява част от живота, а не е страничен наблюдател, то успехът му е обезпечен. В зряла възраст притежава значителен капитал, благодарение на способността да си прави правилно сметките. Не бива да се отнася безотговорно към своето здраве, иначе незначителните заболявания могат да прераснат в хронични.

Как да поздравите Николай?

На него много му харесва почивка сред природата в семеен кръг или близки приятели. С удоволствие ще прекара празника си в домашна обстановка. Обича тиха и приятна музика. Ако сервирате любимите му блюда на красиво подредена маса, той ще е доволен. Николай не е придирчив и затова можете да му подберете всякакъв подарък. Главното е да е избран от душа, тогава той обезателно ще го оцени. Може да го назовете гальовно по име: Ник, Ники, Коля, Кока, Колчик. Николай ще засили своя успех и привлекателност, ако добави в гардероба си син цвят, пък било и като отделни елементи към дрехите.

Николай – Овен е непосредствена и искрена личност. Умее да се радва на живота, открит в общуването си с околните, винаги весел и умее да ободрява хората. Към партньорката си се отнася благородно, няма тайни, но за съжаление чувствата му са непостоянни.

Николай – Телец– Човек доверчив и мъжествен. Излишната откровеност често го подвежда и води до разочарования и обида, но бързо ги забравя. Не е злопаметен. Безкрайно предан на партньорката си. Живее с нейните мисли и желания.

Николай – Близнаци – Натурата му е променлива и импулсивна. Принадлежи към хората, които се влюбват от пръв поглед и заговорва жената с омайни слова. За съжаление не изпълнява обещанията си и чувствата му бързо угасват.

Николай – Рак – Човек с живо въображение и дълбока интуиция. Обича приключенията, има постоянно желание за пътуване и промени. Надарен е с обаяние. Често завързва с жените кратък роман и се отнася крайно лекомислено, което може да се обърне срещу него.

Николай – Лъв – Емоционален и привлекателен мъж. Много общителен, не понася лъжите и двуличието. По отношение с жените му е необходима атмосфера на доверие и душевна топлота, която се старае да създаде, но и очаква от партньорката си.

Николай – Дева – Човек уравновесен и дружелюбен. Вземането на решения предизвиква у него затруднение. Той въобще не обича задълженията. Към партньорката си се държи искрено, но не я допуска в света на своите чувства и мисли.

Николай – Везни – Мечтателен, романтичен, впечатляващ човек. Себелюбив, идеалист. Често построява личните си взаимоотношения по сценарий като роман. На партньорката му често се налага да го приземява.

Николай – Скорпион – Човек свободолюбив в широкия смисъл на думата. Често предпочита ергенския живот пред семейния уют. Всяка намеса в личния му свят го кара моментално да прекъсва отношения.

Николай – Стрелец – Чувствена натура. Като правило този мъж е свързан със света на изкуството. Той е весел, добродушен, но и лекомислен. Ако се сдобие с успех и признание, то всячески се старае да извади заслугите си на показ. Ако попадне на подходящата жена, той бива искрен и верен мъж.

Николай – Козирог – Човек енергичен и деятелен. Бедата е, че се захваща с няколко дела наведнъж и не е в състояние да доведе нищо до край. Сам пречи на успеха си. В любовта се хвърля през глава, но е променлив и непостоянен в чувствата си. Дълго търси постоянната си спътница.

Николай – Водолей – Натура гореща и избухлива, но способна да овладее своя нрав.Непостоянен, разсеян, усеща се самотен. Трудно му е да намери своето място в живота. Харесва се на жените, о е с тежък характер.

Николай – Риби – Безкористен, самоотвержен, чувствен мъж.Много повече мисли за другите, отколкото за себе си. В любовта повече дава, отколкото получава. Във всичко отстъпва, търси разбиране и загриженост.

Източник: novini.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular