понеделник, ноември 28, 2022
НачалоВодещи новиниСензация или фалшификация? Евангелието от Варнава намерено в Турция описва събития, които...

Сензация или фалшификация? Евангелието от Варнава намерено в Турция описва събития, които противоречат на съвременната Библия

Библия, на около 1500-2000 години, открита в Турция, отдавна безпокои Ватикана, защото тя опровергава факта за разпятието на Иисус Христос. Древната Библия се съхранява в етнографския музей на Анкара в строгата конфиденциалност, тъй като съдържа Евангелието на ученика на Иисус – Варнава.

Даденото Евангелие потвърждава, че Христос не е бил разпънат на кръста и не е бил син на Бога. Вместо това там се говори за това, че той е бил просто пророк. В книгата също се упоменава Апостол Павел като «Самозванец» и се потвърждава, че Христос се е възнесъл на небесата жив, а вместо него бил разпнат Иуда Искариотски.

За това Евангелие се знаеше отдавна, но интересът към него се възобнови през 2012 г., когато турските власти заявиха, че са намерили оригинален древен текст. В действителност, тази древна Библия е била открита от археолозите много по-рано, но е била открадната и след време намерена. Преди 16 години турските власти успяват да задържат контрабандисти, крадци на антиквариати, от които изземват сакралния ръкопис.

Повече от 12-ти години Библията остава в ръцете на турското правосъдие, тъй като осъзнавайки важността на находката, властите са решили да премълчат и да скрият информацията. Сега ще разберете защо…

og_og_1473674270235476676.jpg

Противоречивото писание беше открито по време на операции в района на Средиземноморието, когато властите арестуват групировката, която се занимава с контрабанда на древни артефакти и взривни вещества. Древната книга в настоящето време се оценява в 40 милиона турски лири, а това е около 28 милиона долара.

Експерти и религиозни организации изучавали книгата и потвърдили нейната истинност. Там се използва арамейски език, на който е разговарял Иисус Христос.


Варнава.

Библията съдържа в себе си едно от изгубените Евангелия, написано от ученика на Христос и един от 70-те апостоли – Варнава,
който е довел при Иисус, апостол Павел. Известно е, че Варнава и Павел много са пътували заедно, но… докато посланията на Павел се използват в християнското богослужение и са от главните текстове на християнското богословие, то текстовете на Варнава опровергават всичко това, на което ни учи църквата!

Там също се съдържа информация, която е свързана с исляма и противоречи на Новия завет. В книгата Иисус предсказва раждането на пророка Мохамед, основател на Исляма, чак след 700 години. 

Наистина, от дълго време съществуват съмнения около истинността на Библията, която използваме днес. Съществува теория, че католическата църква е избрала канонически евангелски книги, такива като книгите на Матей, Марк, Лука и Йоан, съзнателно пропускайки Евангелието на Варнава.

Въпреки че в последното време се появиха няколко Библии, включително от Мъртво море и гностичното Евангелие, откриването на последното, предизвиква най-голямото безпокойство във Ватикана, особено това, което касае живота на Иисус.

Какво означава откритието за съвременните християни?

Това, несъмнено, поставя под съмнение истинността на християнското Евангелие. Опасявайки се, че това може да разколебае християнската вяра, Ватикана се е обърнала към турските власти с молба да им разреши да изучи съдържанието на книгите.

Въпреки че това откритие не може да окаже сериозно влияние върху вярващите милиарди християни по целия свят, но то може да отслаби християнското лидерство, особено във Ватикана.

Факта, че книгата не е мюсюлманска, поставя Ватикана в неудобно положение. Ако Ватикана докаже, че книгата не е фалшива, това ще е свързано с пълната трансформация на християнската вяра.

Източник: vitalidrobishev.livejournal.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular