понеделник, септември 26, 2022
НачалоБургасХудожникът и писател Петър Георгиев – Рей гостува за първи път в...

Художникът и писател Петър Георгиев – Рей гостува за първи път в Бургас на 16 август

Популярен в Северна Америка повече като художник – Петър Георгиев – Рей има над 40 изложби в Канада, САЩ, Франция и България. Интересният творец гостува за първи път в Бургас на 16 август /вторник/. Тук, той ще представи новите си книги в галерия „Ателие R” от 18.30 часа. Срещата ще бъде с участието на „Издателско ателие „ Аб“.

Петър Георгиев е завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, над 30 години живее в Монреал, заедно със съпругата си.

Двете му книги – „Пътят“ и „Планината“ са написани по време на пандемията и са обединени от една идея – желанието на автора да предаде своя житейски опит на читателите. Затова и двете заглавия – „Пътят“ и „Планината“ са метафорични и имат биографична нотка.

Петър Георгиев-Рей е роден през 1963 г. в село Боснек, Пернишко. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1987 г. и играе два сезона на сцената на Врачанския театър. Автор е на сборник със стихове и на издадените в България романи „Мислителят или насаме с един живял“ и „Завоеватели“.

През 1995 г. е номиниран за поет на годината от International Society of Рoets в САЩ. Преди години американският критик Кен Мофет го обявява за един от най-оригиналните художници, които творят през 21 век.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular