понеделник, септември 26, 2022
НачалоБургасАлбена доказа, че е герой, 62-годишната жена с физически увреждания плува 2...

Албена доказа, че е герой, 62-годишната жена с физически увреждания плува 2 часа нонстоп

Една жена с физически увреждания доказа, че е истински герой и пример за останалите. 62-годишната Албена Пенева реши и го направи. Пред десетки зрители, между тях приятели и съмишленици. Бени плува нонстоп в продължение на 2 часа. Постижението е достойно за уважение и дълбок поклон.

Плуването на Албена Пенева, която е родена в Поморие, беше организирано от клуб „Здраве-9“ и Община Бургас. Да подкрепят жената по време на историческото й плуване на басейн „Флора“ бяха дошли Диана Саватева – зам.-кмет „Култура, туризъм и спорт“ в Община Бургас, кметът на Поморие Иван Алексиев, Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт“ в Община Бургас, Георги Георгиев – зам.-председател на Комисията по спорт в Общински съвет-Бургас, председателят на параолимпийската асоциация Илия Лалов.

Въпреки че е с 87 процента инвалидност и пареза на десните крайници, Бени демонстрира висок дух, борбеност и хъс да покаже, че волята е много по-силна от физическите недъзи.

„Хората с увреждания трябва да знаят, че са способни на всичко и никога да не се отказват. Благодаря на всички за подкрепата!“, заяви след рекордното си плуване Албена Пенева.

Тя получи за високото си постижение медали от Община Бургас и Българската параолимпийска асоциация и осветена икона на Света Богородица от кмета на Поморие Иван Алексиев.

Възпитаници на бургаските клубове „Бриз“ и „Нефтохимик“ плуваха паралелно с рекордьорката в съседните коридори. В ролята на авторитетен времеизмервач се изяви главната треньорка на плувен клуб „Бриз“ Соня Стойчева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular