вторник, септември 26, 2023
НачалоБургасЛегендарната рок група „СПРИНТ“ ще свири в Бургас на 15 август на...

Легендарната рок група „СПРИНТ“ ще свири в Бургас на 15 август на „Охлюва“

В понеделник легендарната рок група „СПРИНТ“ ще забие, не къде да е другаде, а в Бургас. Концертът ще бъде на 15 август /понеделник/ на Открита сцена „Охлюва“. Група „СПРИНТ“ – Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев и Емил Копев, поп изпълнителката Галя Георгиева, Атанас Лазаров, Захари Чернев, група „Хоризонт“ и техни приятели, обединяват творчеството си под мотото “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Националната кампания „Роди дете в България“, която популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“ и оказва подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, и Националната кампания „Повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

Лятното турне ще продължи с концерти и в градовете: 16 август – Китен /Открита сцена/, 17 август – Поморие /НЦ „Просвета 1888“/, 18 август – Приморско /Лятна сцена/, 19 август – Черноморец /Лятна сцена/, 21 август – Созопол /Летен театър/.

Специален гост на събитията е председателя на Фондация „Мечта за дете“ и инициатор на кампанията „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ – Ивелина Рускова, подкрепила много двойки с репродуктивни проблеми да станат родители.

ТУРНЕТО “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 се провежда с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по Процедура „ЕДНОГОДИШЕН ГРАНТ`21 / СЕСИЯ 2021“. То ще продължи и ще продължи през есента в други на страната и ще обединява изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимите каузи. В концертите ще се включат и изявени местни изпълнители, които припознават каузите и ще бъдат техни посланици. Основни партньори в на събитията и кампанията са медиен портал „Мама Зона“, Агенция за публични комуникации Профайл, медиен портал My Family, Агенция „Сребърен ключ“, Сдружение „ЖЕНИ С КАУЗА“. Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“.

ПОДОБНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular