вторник, август 16, 2022
НачалоБургасСъстезатели на КВТ „Арена Бургас“ се докоснаха до световната водна топка в...

Състезатели на КВТ „Арена Бургас“ се докоснаха до световната водна топка в Барселона

Трима състезатели от КВТ „Арена Бургас“ – Мартин Иванов, Зарко Владков и Денислав Иванов, участваха в международната школа по водна топка в Барселона Real Water Polo.

Бургаските таланти имаха възможността да тренират заедно с още над 40 деца от Испания и Бразилия. Сред тях беше и Вили Пиралков, който е син на световнопризнатия ватерполен специалист и наш сънародник Свилен Пиралков.

Главен треньор на седемдневната международна школа беше Мирко Блажевич. Сърбинът е с дългогодишен опит в родината си, също в Бразилия и Испания. По единодушното мнение на младите ни ватерполни надежди, Блажевич и хората от екипа му са организирали по най-добрия начин авторитетната школа, чрез която са успели да се докоснат до световната водна топка.

„За мен и децата от нашия клуб срещите със Свилен Пиралков и участието в школата в Барселона е голяма чест. Натрупахме ценен опит, който ще пренесем и при провеждането на тренировките в нашия клуб. Отправихме покана към ръководството на Real Water Polo за провеждане на такава школа и в България“, заяви главният треньор на КВТ „Арена Бургас“ Светозар Владков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular