вторник, август 16, 2022
НачалоБургасОбщината сътвори малък парк край новия музей на „Акве калиде“

Общината сътвори малък парк край новия музей на „Акве калиде“

Текат последни довършителни работи във вътрешността на новата музейна експозиция с реплика на римска баня в археологическия комплекс „Акве калиде“. Очаква се това да стане следващото интересно и с удоволствие посещавано място в Бургас.

Междувременно Общината сътвори около сградата нов малък парк. Там е монтирано осветление. Поставени са пейки и кошчета за отпадъци. Изградени са тротоари. Няколкото стари красиви черници са запазени. Внесени са много млади фиданки, сред които маслини и кипариси. Засадени са декоративни храсти, цветя, теренът е затревен.

* За новия музей

В експозицията ще бъдат изложени археологически находки и артефакти, намерени при изпълнените разкопки на терен, експонати от фонда на Регионален исторически музей – Бургас, гостуващи експозиции. В учебния музей посетителите ще имат възможност да се запознаят с бита на римляните, да облекат техните ежедневни дрехи или военното им снаряжение. Там ще се прожектират филми, ще се провеждат културни и исторически беседи. Експозиционните площи имат смесено предназначение, като ще могат да се използват и за рекреационни дейности.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular