вторник, август 16, 2022
НачалоБургасПървият бургаски таен концерт на Sofar премина, следващият е на 21 август

Първият бургаски таен концерт на Sofar премина, следващият е на 21 август

В неделя в Културен център „Морско казино“ се състоя първият концерт Sofar Sounds в Бургас за 2022 г. Остават още два, като следващият е насрочен за 21 август. Кой и къде ще пее? Това остава в тайна до деня преди концерта.

Sofar е международен формат, съществуващ в цял свят. От миналата година той официално стъпи и в Бургас. Форматът подкрепя артисти с авторско творчество и млади таланти, които често дебютират именно на сцената на Sofar.

Задължителна съставка от цялото преживяване е тайната! Гостите на първия за годината бургаски концерт получиха адреса на локацията в деня преди събитието, а музикантите разбраха на място. На сцената се изявиха бургаските изпълнители Мартина Стефанова със соловия си проект On The Tree и Lemon Box. Специално за концерта пристигна дуото Sofia Streets в състав Магдалена Петрович и Виктор Самсонов. Водещ на шоуто беше Велизар Емануилов, актьор в трупата на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

Следващият бургаски Sofar концерт ще бъде на 21 август. Организаторите не могат да разкрият никакви детайли около събитието, но обещават, че ще си заслужава!

Можете да се запишете на международния сайт на платформата – https://www.sofarsounds.com/cities/burgas, след което ще получите линк за закупуване на ваучер за присъствие на стойност 10 лв.

Повече информация за музикантите, които взеха участие на 24 юли:

On The Tree
On The Tree е соловият проект на 16-годишната Мартина Стефанова от Бургас, автор на песни и продуцент. Всеки един елемент – от създаването на мелодията от нулата, до смесването и мастерирането на готовия продукт, е в ръцете на Марти. Стилът е микс от алтернативен RnB, хип-хоп, инди поп и соул, формиращи автентичното звучене на On The Tree.

Lemon Box
Бандата Lemon box е създадена през 2016 г. в Бургас. Техният стил е деликатна смесица от поп, соул, фънк и R&B. Музиката е техният начин за постигане на чувство за сплотеност, което предават и на слушателите си.

Sofia Streets
Sofia Streets е динамично дуо, което пристига в Бургас от София. Магдалена Петрович на виолончело и Виктор Самсонов на китара умеят да омагьосват, когато са заедно на сцената.

Събитията Sofar Sounds се реализират с подкрепата на Община Бургас.

Следете всички подробности около тайното движение Sofar Sounds и в социалните мрежи Facebook https://www.facebook.com/SofarSoundsBurgas и Instagram @sofarsoundsburgas