неделя, август 14, 2022
НачалоБургасОбщина Бургас търси да назначи училищни лекари

Община Бургас търси да назначи училищни лекари

Община Бургас продължава развитието на стартиралата през миналата година програма за привличане на млади лекари и назначаването им на работа в училищата. Лекари, които скоро са завършили своето образование и искат да работят в сферата на детското и училищно здравеопазване, могат да кандидатстват в обявения общински конкурс за длъжност „Училищен лекар“.

„Целта ни е в училищата да има постоянно наблюдение от лекарско лице и да се даде шанс на млади лекари, които сега започват своята практика“, сподели кметът Димитър Николов.

Изискванията за заемане на позицията са кандидатстващите да имат образователна степен магистър „Медицина“, специалност „Лекар“ и да са членове на Български лекарски съюз. В обявата се посочва, че не се изискват професионален опит и придобита специалност.

Община Бургас ще субсидира придобиването на специалност, насочена към подобряване и опазване на детското и юношеско здраве, а на кандидатите от други населени места ще им бъде оказана подкрепа за решаване на социално-битови проблеми при преместването им в Бургас.

Необходимите документи за кандидатстване са заявление свободен текст до Кмета на Община Бургас, професионална автобиография, копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен, копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит /трудова книжка, осигурителна книжка, служебна книжка и др./, копие на карта за членство в Български лекарски съюз и мотивационно писмо.

Документите се приемат в деловодството на Община Бургас на адрес: ул. ”Александровска” №26, като крайният срок за подаването им е до 26.08.2022 г.

Програмата за привличане на млади лекари в училищата на Община Бургас стартира преди година с назначението на първите двама лекари, които обслужват Професионалната гимназия по туризъм и ОУ „Йордан Йовков“ в ж.к. „Изгрев“, както и близките до тях учебни заведения.

Повече подробности за конкурса може да намерите в сайта на Община Бургас: www.burgas.bg – раздел „Кариери“ – „Обявления за конкурси“ или на: https://www.burgas.bg/bg/obyavleniya-za-konkursi/uchilishten-lekar

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular