неделя, август 14, 2022
НачалоБургасКметът поздрави медалистката от музикалния фестивал във Витебск Жаклин Костадинова

Кметът поздрави медалистката от музикалния фестивал във Витебск Жаклин Костадинова

Кметът Димитър Николов поздрави лично талантливата Жаклин Костадинова, която спечели трето място на ХХ-ят юбилеен международен детски музикален фестивал във Витебск 2022 в Беларус.

Отличничката от ОУ “Васил Априлов“ разказа за голямата конкуренция и атмосферата на конкурса, който е част от фестивала “Славянски базар във Витебск”.

Конкурсът се е утвърдил през годините като един от най-престижните и значими конкурси в света, с хиляди зрители в залите и милиони пред екраните. Децата, с които се е състезавала Жаки са били 15 държави: Армения, Беларус, Египет, Естония, Израел, Италия, Казахстан, Канада, Мексико, Молдова, Русия, Узбекистан, Хърватия, Чехия. Тя е избрана да представи страната ни на тазгодишното издание на конкурса след предварителен кастинг, в който са участвали най-талантливите пеещи деца на България до 15 години възраст. Вокален педагог на Жаки е Мариета Секлемова.

Кметът Николов пожела на талантливата бургаска изпълнителка още бъдещи успехи на най-престижните музикални сцени. На срещата присъства и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular