неделя, август 14, 2022
НачалоБургасБургаският състезател на клуб по подводен риболов „Черноморец“ Валентин Люцканов завоюва...

Бургаският състезател на клуб по подводен риболов „Черноморец“ Валентин Люцканов завоюва за Бургас купата на „Шабла“

Купата на Шабла`22 заслужено пристигна в Бургас след като състезател на местния клуб „Черноморец“ отвя конкуренцията в турнир по подводен риболов, част от третия кръг на надпреварата за купа „България“.

Капитанът на националния ни отбор и състезател на СКПР „Черноморец – Бургас“, Валентин Люцканов застана на почетно първо място.

Състезанието в акваторията на Тюленово се организира за десети пореден път от домакина „Морски клуб Портус Кария“ и в него взеха участие 44 харпунджии от всички клубове на страната.

Тази година състезателната зона беше с още по-голям обхват на юг, достигайки почти до Русалка. А в акваторията на Тюленово уловът се оказа предимно от платерина и кефал.

9-кратният абсолютен шампион на България, Валентин Люцканов достигна резултат от 7260 точки, следван от Иван Кулев от „Месембрия“- Несебър с 6280 точки. Трети в турнира застана Веселин Томов от клуб „Несебър“ с 6175 точки.

Във временното класиране за купа „България“2022 води състезателят на клуб „Мерлин“, Приморско – Анастас Бъчваров, засега бургаският шампион, Валентин Люцканов е втори, а след него е Мирослав Илчев от „Несебър“.

Какво ще е финалното класиране ще стане ясно през септември, а следващият турнир, който ще донесе точки на силните състезатели в битката за голямата титла, предстои тази събота. На 23 юли ще бъде поредният старт, в който надпреварата ще бъде за купа „Урдовиза“, а участниците ще се спуснат с харпуни в акваторията на Китен и Лозенец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular