понеделник, ноември 28, 2022
НачалоБургасТалантливата Даниела Мирова от Бургас спечели златен медал в спортното катерене на...

Талантливата Даниела Мирова от Бургас спечели златен медал в спортното катерене на международен турнир

Бургаският талант с спортно катерене Даниела Мирова спечели златен медал в дисциплината „Скорост“ по време на силния международен турнир в Австрия за деца, юноши и девойки Petzen Climbing Trophy.

Това е едно от трите най-популярни състезания в детското катерене до 14 години. То се провежда в трите дисциплини на катеренето – трудност, скорост и боулдър, плюс комплексно класиране. Отлично се представиха българските деца, които спечелиха общо 20 златни, 11 сребърни и 9 бронзови медали.
 

Даниела Мирова е родена 2014 г. в Бургас. Учи в ОУ „П. К. Яворов“, като през септември ще бъде 3-ти клас. Започва да тренира катерене от ранна детска възраст – 3,5 години.

На 4 г. започва да тренира в базата на ОУ „Княз Борис I“ при Георги Иванов. За състезания, провеждани в България към днешна дата от календара на Българската федерация по катерене и алпинизъм (БФКА) има завоювани:

– 2019 г. – 2 бронзови медала;

– 2020 г. – 1 златен; 1 сребърен и 3 бронзови медала;

– 2021 г. – 6 сребърни и 3 бронзови медала;

Общо: 16 медала по дисциплини трудност, скорост и боулдър;

За изминалата година на Държавното първенство по скорост и трудност в Казанлък има спечелени 2 сребърни медала, а на боулдър в София – бронзов;

Картотекирана е и се състезава за отбора на НСА, тъй като в Бургас, все още няма клуб регистриран в БФКА.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular