вторник, януари 31, 2023
НачалоUncategorizedСупер Луната на 13 юли е надарена със специална сила и енергия:...

Супер Луната на 13 юли е надарена със специална сила и енергия: Прогноза за всички зодии

Следващото пълнолуние, което очаква жителите на Земята през юли, ще бъде необичайно.

Жителите на Земята ще могат да наблюдават Супер Луната – момента, в който пълнолунието ще бъде максимално близо до Земята.

Името Супер Луна загатва за нещо грандиозно. Може би луната в небето става огромна? Или тя има някакви суперсили?

Супер Луната, която ще изгрее на 13 юли е надарена със специална сила и енергия. Положението на Луната в студения и сдържан Козирог създава опасна ситуация. Тази ситуация е опасна, защото Луната става практична и благоразумна, а понякога дори жестока и отмъстителна. Луната в Козирог не умее да обича и да прощава. Има твърдост и силно желание за власт и богатство. Такава Луна предпочита самотен начин на живот вместо семейство. 

Пълнолунието ще се появи над хоризонта след 21 часа и около полунощ ще достигне максималната си височина над южния хоризонт. Цяла нощ, до изгрев слънце, Суперлуната ще свети в съзвездието Стрелец.

Супер пълната луна може да се вижда цяла нощ. За да направите това, трябва да използвате малък телескоп или бинокъл, за да видите кратерите на Луната, или да я наблюдавате с просто око. Освен това е по-добре да излезете извън града, за да оцените изключителната яркост на луната далеч от градските блясъци.

При ясно време можете да видите и две планети в небето, които ще придружават Суперлуната – Сатурн и Юпитер.

ориз 2.png

Снимка: Московския планетариум

Какво е суперлуна?

Суперлуната е комбинация от перигей и пълнолуние, времевото разстояние между които не надвишава три дни. Съвпаденията на тези събития се случват ежегодно, но рядко са близки във времето (по-малко от 9 часа).

фигура 1.png

Снимка: Московския планетариум

Суперлуната не е официален астрономически термин. Думата е използвана за първи път от американския астролог Ричард Ноле в статия от 1979 г. Той даде следното определение за Суперлуна: „новолуние или пълнолуние в момента на максимално или почти максимално (в рамките на 90%) приближаване на Луната към Земята по дадена орбита“. Едва от 2011 г. тази дума започна да се появява в научно-популярните медии и сега дори НАСА цитира дефиницията на Ричард Ноле, въпреки че до момента няма недвусмислено тълкуване на термина.

Научното наименование на суперлуната е „перигей-сизигия на системата Земя-Луна-Слънце“.

Какво се случва по време на Суперлуна?

По време на супер пълнолуние, Луната визуално става около 7% по-голяма и 16% по-ярка отколкото при обикновено пълнолуние. В сравнение с пълнолуние в своя апогей (когато Луната е най-отдалечена от Земята), супер пълнолунието изглежда 14% по-голямо и 30% по-ярко.

След като разгледахме транзита на планетите на 13 юли, можем да заключим, че през юли ни очакват трансформационни събития в различни области на живота. Вижте на какво точно трябва да обърне внимание всеки знак от зодиака?

Овен

Настроението ще бъде решаващо, ще искате ярки промени в живота. Добър период за спечелване на уважението на влиятелни хора. Ще имате възможност да генерирате оригинални мисли и бързо да вървите към заветната си цел, разчитайки на собствените си таланти. Ще започнете да проявявате активност, постоянство и плам. Основното нещо е да не надценявате силите си. Опасността се крие във факта, че можете да си поставите непостижими цели. 

Телец

През този период не сте склонни да променяте начина си на живот, съмнителни събития не ви привличат. За вас е важно да разберете къде е материалната облага и каква е конкретната цел. Не можете да бъдете принудени да направите нещо насила – напротив, бавно, но сигурно ще вървите към успеха. Успехът според вашето разбиране е любов, пари и недвижими имоти. Вашата позиция е да доминирате и да притежавате, опасността се крие в това, че не искате да чуете чуждото мнение. 

Близнаци

Разнообразните ви интереси ще засегнат различни области от живота. Вие сте очаровани от всичко: пътуването, новите запознанства и професионалните перспективи. Ако нещо не се получи, вашите преживявания няма да са дълги, няма да се „закачите“ за материала. За вас е много важно да изглеждате представително и да изграждате стабилни връзки. Опасността е, че ще сте склонни към несериозни разходи. 

Рак

Вашето съзнание ще бъде обвързано с емоции и чувства и тъй като сте надарени с мощно въображение и творчески усет, можете интуитивно да сканирате заобикалящата ви среда. Благодарение на вашия чар и харизма имате силно влияние върху събеседниците си – искрените хора ще бъдат привлечени от вас през целия период. Опасността е, че може да бъдете преследвани от разрушителни страхове.

Лъв

Ще има силно желание да бъдете със семейството и да си вземете емоционална почивка от обществото, да се потопите в чувствата си и дори носталгия (въпреки че околните ще се нуждаят от вашите грижи и съвети). Не сте склонни да промените нещо в живота си, не сте готови за обновление и всякакви кавги и конфликти ще ви натоварват. Опасността е, че може да се появи недоверие към другите.

Дева

Целият период ще бъде свръхотговорен и склонен към логично мислене. Ако изчислите всичките си действия, тогава вашият бизнес може да успее в близко бъдеще. Концентрирайте се върху подробните обстоятелства на важни събития, но не оказвайте натиск върху обкръжението си – всички вече ви признават за важен човек. Опасността е, че като критикувате другите, можете да си навлечете редица неприятности. 

Везни

Време е да помислите за източниците си на доходи. Трябва да анализирате натрупания опит в спестяването на пари и необмислените разходи. Ще имате възможност да участвате в нов проект като партньор – благодарение на този шанс ще можете да изградите правилното разпределение на приходите. Също така е важно да запомните, че е страхотно, че обичате любимите си хора и сте готови да ги глезите през цялото време, но това трябва да е разумен разход. Опасността е, че нерационалните инвестиции или разходи не увеличават финансите ви.

Скорпион

Близките отношения с роднини и приятели ще преминат на ново ниво. Ще има потайност и нежелание да споделите нещо съкровено. По време на разговора обсъждайте само конкретни събития, неща, които вече са се случили. Всичко, свързано с бъдещи планове и проекти, е най-добре да оставите за по-късно – обмислете стратегия и не се хвалете предварително. Особено когато става въпрос за бъдещи пътувания. Опасността се крие във факта, че можете да ви сметнат за мечтател и затова е по-добре да избягвате темата за перспективите. 

Стрелец

Очакват ви шумни семейни празници. Ще има силно желание да разширите жилищното си пространство, до момента, в който започнете ремонт и всички ненужни предмети от интериора напуснат къщата ви завинаги. Искате лекота и пространство. Опасността е, че можете да забравите, че децата ви няма да бъдат вечно малки, че те няма да искат да живеят с родителите си, когато пораснат.

Козирог

Към семейството се отнасяте с чувство за отговорност, така че желанието за надмощие винаги ще присъства във вашия дом. Въпреки факта, че се грижите за семейството си и решавате всички трудности с членовете на домакинството, може да се почувствате недооценени. В близко бъдеще ще имате нови възможности да печелите пари от вкъщи и да бъдете независими от обхвата на социалните проекти. Опасността е, че вашата вътрешна трансформация зависи много от външната. 

Водолей

В живота ви ще се появи структура – обичайният ви хаос ще придобие ясни очертания, свободата и независимостта ще станат подредени. Това ще се прояви най-вече в самодисциплината и рационалността на вашето мислене. Искате да се занимавате с творческа работа, нещо, което е полезно за вашата среда. Желанието да станете лидер ще се засили и ще служи като добра основа в бъдеще. Опасността е, че нуждата от независимост може да доведе до самота.  

Риби

В отношенията с партньорите ще се проследи известен мистицизъм и мистерия. Благодарение на такава среда в семейството ще се установи мир и спокойствие. Материалната страна на живота ще избледнее на заден план, но темата за взаимоотношенията ще доминира. Що се отнася до работните процеси с бизнес партньори, обърнете внимание на психологията на хората. Изучавайте човешката душа и създайте нова философия на общуване въз основа на вашите открития. Опасността е, че в преследването на духовен прогрес можете да се докарате до фанатизъм – това е изпълнено с илюзия. 

Източник: marieclaire.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular