неделя, август 14, 2022
НачалобългарияБългарияБургазлията Георги Тамахкяров стана шампион на България по спускане от планинското...

Бургазлията Георги Тамахкяров стана шампион на България по спускане от планинското колоездене

Бургас си има шампион на България в дисциплината спускане от планинското колоездене. Георги Тамахкяров беше най-бърз в неговата категория за деца до 9 години и заслужено се качи на най-високото стъпало на призовата стълбица и облече националното Джърси. Трети се класира съотборникът му Явор Андреев.

Националното първенство, в което участие взеха над 40 лицензирани състезатели от цялата страна се проведе на изключително добре подготвеното трасе в подножието на хълм „Шилото“ в ж.к. „Меден рудник“. Атрактивното състезание, което се провежда за девети път се организира от клуб „Шор Инвейдърс“ с подкрепата на Община Бургас.

В другите възрастови групи надпреварата беше за „Купа Бургас“. Младите надежди от бургаския клуб се представиха отлично и заеха призови места. В групата 10-12 години Кристиян Кабадаиев остана на второ място. Същата позиция зае Йоан Бонев при 13-14 годишните. Двама са призьорите от Бургас в групата 15-16 години. Златото заслужи Росен Ранков, а Константин Сидоренко финишира с трето време и грабна бронзовото отличие. При най-големите на възраст над 17 години триумфира Иван Русев. Другият бургаски представител Георги Гюзелев завърши трети.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular