вторник, юли 5, 2022
НачалоБургасДецата на Бургас няма да скучаят – училищата предлагат спортни игри, езикови...

Децата на Бургас няма да скучаят – училищата предлагат спортни игри, езикови курсове и занимания по интереси

И това лято бургаските деца няма да скучаят, тъй като в много училища в община Бургас ще се проведат спортни игри на открито, езикови курсове, арт ателиета по рисуване, музика и танци, забавна математика и различни занимания по интереси.

Пълният списък на занималните и школите по интереси, сроковете и часовете на провеждането им, можете да откриете в сайта на Община Бургас – www.burgas.bg – раздел “Образование” – “Актуално за училищата” – “Летни занимални” или на: https://www.burgas.bg/bg/letni-zanimalni/spisak-na-uchilishtata-koito-shte-organizirat-letni-zanimalni

До края на юни бургаските училища – СУ „Епископ Константин Преславски“, ОУ „Георги Бенковски“, ОУ „Свети княз Борис I“, ОУ „Любен Каравелов“, организират безплатни летни занимални за учениците от I до IV клас, а в СУ „Добри Чинтулов“ занималнята е целодневна и е насочена към бъдещите и настоящи първокласници.

В ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Димчо Дебелянов“, ОУ „Найден Геров“, ОУ „Елин Пелин“ и в ОУ „Христо Ботев“ – кв. „Долно Езерово“ летните занимални ще продължат през юли и през август.

Центърът за подкрепа на личностното развитие на ул. „Райна Княгиня“ № 11 предлага на децата от 7 до 11 години да посещават школата по изобразително изкуство до края на юни, а от 20 юни до 15 юли и целодневната лятна занималня.

През юли и август в ОУ „Христо Ботев“ – кв. „Долно Езерово“ ще се проведат летни читални и творчески работилници за децата от 7 до 10-годишна възраст, а в СУ „Йордан Йовков“ през юли ще има курсове по занимателна математика. Лятна занималня, спортни игри и дейности по интереси, като Зумба, изобразително изкуство, проектно-базирани дейности, ИКТ и роботика ще бъдат организирани до края на юли в СУ „Константин Петканов“. Спортни игри и творчески занимания ще има в ОУ „Васил Левски“ – гр. Българово, ОУ „Христо Ботев“ – с. Маринка и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – кв. Равнец.

Целта на летните занимания е децата да прекарат едно незабравимо и вълнуващо лято, изпълнено с много забавления, нови знания и умения, а също и улеснение за родителите, които няма на кого да оставят децата през лятната ваканция, докато са на работа.

Подробна информация за летните школи и заниманията по интереси можете да намерите в прикачените файлове по-долу.

Файлове:

Летни занимални.docx

Burgas 2022 Лято.xlsx

Летни занимални 2022.pdf

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular