неделя, юли 3, 2022
НачалоБургасПървото издание на TEDxBurgas вдъхнови бургазлии за нови идеи

Първото издание на TEDxBurgas вдъхнови бургазлии за нови идеи

Бургас за първи път стана домакин на световната вдъхновителска конференция

За първи път Бургас бе домакин на световноизвестната конференция TEDx. TED и TEDx са ежегодни non-profit събития, които събират водещи световни и местни изявени личности, за да споделят идеи в областта на технологии, забавления, дизайн, наука, хуманитарни науки, бизнес, медицина и др.

В духа на „идеи, заслужаващи разпространение“, TED създава TEDx, програма от местни, самоорганизирани събития, които събират хората, за да споделят подобно на TED преживяване.

Въпреки двете отлагания, причинени от извънредната ситуацията покрай пандемията от COVID-19, първото издание на TEDxBurgas се проведе на 14 май 2022 г. в Културен дом НХК и предизвика изключително позитивни реакции сред всички присъстващи, участници и партньори на събитието.

Своите мисли и идеи споделиха съвременният будител Теодосий Теодосиев, писателят Ивайло Вълчев, доброволецът Златка Атанасова, университетските преподаватели доц. Наталия Киселова (конституционно право) и доц. Пенка Георгиева (изкуствен интелект), илюзионистът Йордан Янев – Зайн, екоактивистът Даниела Божинова, онлайн предприемачът Ивайло Тодоров и медицинският специалист Тяна Пресолска.

Партньори на събитието бяха Sutherland България, FFW Agency, eMAG, CaliVita България, Dies Web, Storytel, Sony, KFC, Happy Bar & Grill, Девин, Сладкарска верига „Роза“ и магазин за ръчно изработени изделия ШоколаТ.

В организацията се включиха и доброволците от Международния младежки център – Бургас. С помощта на ръководителя на центъра Мария Салабашева, младежите успяха, освен да участват дейно в дейностите около събитието, да се насладят на представянето на лекторите.

Всички пропуснали събитието ще могат да гледат вдъхновяващите представяния на лекторите на по-късен етап в световния ютюб канал на TED.

А една добра новина дойде още в самото начало на TEDxBurgas: Creating Tomorrow, ставайки ясно, че второто издание на събитието в Бургас вече е в процес на подготовка, като датата за него е 10 септември 2022 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular