неделя, юли 3, 2022
НачалоБургас6 медала за бургаската борба на международен турнир в Букурещ, Димитър Рачев...

6 медала за бургаската борба на международен турнир в Букурещ, Димитър Рачев е шампион

Общо 6 медала – един златен, два сребърни и три бронзови, това е равносметката на бургаските борци, като част от националния отбор на България на международни турнир за кадети и кадетки в Букурещ. Надпреварата в столицата на Румъния беше по класическа и свободна борба.

Димитър Рачев от клуб „Бургас“ стана шампион при класиците в категория 71 кг. Бронзовият медалист от Световното в Будапеща през 2021 година триумфира след безапелационни победи срещу двама унгарци, успехи с технически туш над гръцкия представител и на финала срещу състезател на домакините от Румъния.

В свободната борба Адриан Вълканов взе бронз в категория 92 кг, след загуба от унгарец, който после стана шампион на турнира, победи над молдовец с 10:2 точки и със 7:0 в срещата за третото място срещу румънец. Същото отличие при кадетките завоюва Виктория Радева в кат. 65 кг. Бургазлийката започна с победа с туш срещу испанка, след това надви с 3:1 точки представителката на Северна Македония. Загубата от германка с 1:2 точки изпрати нашето момиче да се бори за бронзовия медал и тя успя.

Димитър Рачев, Адриан Вълканов и Виктория Радева са състезателки на „Бургас“, а треньор на националния отбор в класическия стил е президентът на клуба Николай Дачев. В този стил сребърно отличие в категория 80 кг спечели Андрей Атанасов от клуб „Черноморец кл.борба“.

Представителите на „Черноморец св.борба“ в националния отбор на България стигнаха до второ и трето място. е за Ердал Галип в кат.65 кг, а Ергюн Шукри е бронзов медалист при 55-килограмовите. И шестимата медалисти от престижния международен турнир в Букурещ са възпитаници на Спортното училище „Юрий Гагарин“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular