неделя, януари 29, 2023
НачалоUncategorizedРозова Луна: 7 неща, които трябва да направим в този ден

Розова Луна: 7 неща, които трябва да направим в този ден

В нощта на 16 май ще получим уникалната възможност да променим коренно живота си.

Тази нощ розовата луна ще се издигне в небето. Розовата луна през април е кръстена на дивите флокси, които цъфтят по това време в Северна Америка.

Това име му е дадено от местните американски племена, които са отбелязвали сезоните на пълнолунията през годината. Различните племена са наричали и броили пълните луни по различен начин. Някои смятали, че в годината има 12 луни и четири сезона, други – 13 и 5 сезона.

Но на всяко пълнолуние индианците дават име, което съответства на характера на сезона. Например, Луната през май се нарича Цвете.

След тази нощ се смята, че растенията и животните се будят за нов живот след дългата зима.

По традиция, в индианската култура кръщавали пълните Луни в зависимост от сезона, в който се появяват. Пълнолунието се казва така за съжаление не заради цвета на Луната. Тя няма да бъде розова. Пълнолунието е наречено така на цветето Флокс. Това е едно от първите цветя, които разцъфват през ранна пролет. Неговите цветове са розови.

Розовата Луна се среща и с други имена като „Луната яйце“ (The Egg Moon) и „Луната риба“ (The Fish Moon).

Пълнолунието отбелязва началото на различни религиозни празници по света – Великден в Източноправославната църква, Пасха при евреите и индуския фестивал Хануман.

В арабската култура нощта на розовата пълна Луна се нарича „бадр“, което означава „пълен“.

Може и да запишете на лист хартия желанията, които искате да се изпълнят до края на годината. Розовото Пълнолуние се определя и като отличен период да започнете нещо ново.

В такъв ден е позволено да сложим розовите си очила и да гледаме по-позитивно на живота, като забравим за грижите и мечтаем смело за бъдещето.

Източник: vokrugsveta.ua/edna.bg/u-f.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular