неделя, юли 3, 2022
НачалоБургасВъв вторник награждават най-добрите ученически стихотворения, посветени на родния Бургас

Във вторник награждават най-добрите ученически стихотворения, посветени на родния Бургас

„Фортисимо“ за първи път ще изпеят нова песен по текста, класиран на първо място!

На 17 май, вторник, от 17 часа, в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“ ще бъдат връчени грамоти и награди на първенците в конкурса „Моят град Бургас“. Организатор на събитието и автор на инициативата е доц. д-р Захарий Дечев. Конкурсът е за написване на стихотворение за града. Участниците в дебютното му издание са повече от 40, все ученици от прогимназиите, 5-7 клас.

Наградата за първо място е композиране на песен. Победителят е определен по-рано. Дори вече е готова песента по неговия текст! Автор на музиката е обичаният бургаски педагог и диригент Милена Добрева. Готовата песен ще бъде изпълнена за първи път от нейните прочути възпитаници от хор „Фортисимо“ на предстоящата церемония на 17 май.

Там ще присъстват и всички отличени деца, автори на стихотворения за Бургас, за да получат наградите си. Те са осигурени от „Елкабел“ – Бургас.

На събитието са поканени Стефан Диомов, Тони Димитрова, Роза Боянова, кметът Димитър Николов и други поддръжници на инициативата.

„Бургас няма достатъчно песни, посветени на града. Затова стимулирахме децата да проявят творчество, да освободят въображението си и да създадат вълнуващи стихотворения. Тази първа песен, която ще представим, е от децата за децата на Бургас!“, казва отец Захарий.

Със следващи издания на конкурса ще се създават още песни, като целта е да бъдат събрани достатъчно за издаване на диск.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular