четвъртък, май 19, 2022
НачалоБургасБургаската публика ще има възможност да се наслади на музикалния спектакъл “Вселената...

Бургаската публика ще има възможност да се наслади на музикалния спектакъл “Вселената на Лорка“ на 15 май

Бургаската публика ще имат уникалната възможност да се потопи в историческото и културно наследство на град Гранада, Испания, родното място на поета, новелист, художник, драматург и музикант Федерико Гарсия Лорка с музикалния спектакъл „Вселената на Лорка“. Той ще бъде представен на сцената на Културен дом НХК на 15 май от 18 часа.

Спектакълът е реализиран по идея на Петя Кирилова, Антонио Перез и Олга Мохова и с участието на Фондация „Невроезикова превенция срещу деменции“ и Танцова школа „ЕSTRELLA“.

Специален гост на събитието ще бъде Почетния консул на Испания във Варна Христо Досев.

Музикално-поетичен спектакъл, изразен чрез поезия, съвременни танцови техники и аудиовизуализация, песни по поезията на Лорка, ще ви пренесе в атмосферата на „летящи часовници“ от Салвадор Дали, „огнена фурия“ от Мануел де Файя

Рецитал и вокалното изпълнение на Петя Кирилова, основател на „Фондация „Невроезикова превенция срещу деменции“.

Хореография и постановка на Олга Мохова, основател и художествен ръководител на танцова школа „ЕSTRELLA“, добре позната сред бургаската публика. Аудиовизуализация и озвучаване Кирил Колев. Плакат Петър Стоянов от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров гр. Бургас.

Поезия изпълнена от участниците в терапевтична програма Невроезиков прогрес Любов Калдерон, Росица Минчева, Цветка Стоянова и ученици доброволци към програмата Вилияна Богоева и Лана Обрешкова.

Може да закупите билетите си на касата в Културен Дом- НХК.

Цена 12:00 лева, а за организирана ученическа група от 20 човека цена 8 лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular