събота, юли 2, 2022
НачалоБургасНационалният литературен конкурс „Петя Дубарова 2022“ се посвещава на 60 години от...

Националният литературен конкурс „Петя Дубарова 2022“ се посвещава на 60 години от рождението на поетесата

На 13 май, петък, приключва последният етап от 25-то издание на Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“, в който на тържествена церемония в зала „Петя Дубарова“ на КЦ „Морско казино“, с начало в 18.00 часа, ще бъдат обявени победителите.

От цялата страна пристигнаха творбите на 182 участника в разделите поезия и проза. Жури с председател писателката Кристин Димитрова и членове – проф. Амелия Личева, Петър Чухов, Мартин Колев и Росен Друмев, излъчи фаворитите за 2022 година.

По традиция наградените творби ще бъдат публикувани в сборника „Петя – пристан зелен“, който се предоставя в електронен и хартиен вариант. Наградите по статут са първо, второ и трето място за поезия и проза, както и по пет поощрения във всеки от разделите. Голямата награда – пластиката „Полет“, изработена от Ненчо Русев – по традиция се връчва на едно от двете първи места.

Специални награди на различни културни и образователни институции – РУО-Бургас, сп. „Море“, Регионална библиотека „Пейо Яворов“, в. „24 часа“ – отново ще има за най-добре представилите се бургаски деца.

Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищна дейност към МОН и е обезпечен със стипендии по Наредбата за закрила на деца с изявени дарби – ученици от 14 до 18 години.

Събитието се реализира от Община Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular