четвъртък, май 19, 2022
НачалоВодещи новиниМощни космически бури удрят Земята, ще продължат осем дни - пикът е...

Мощни космически бури удрят Земята, ще продължат осем дни – пикът е на 24 май

Метеоролозите публикуваха пълна прогноза за магнитни бури за май 2022 г. Отбелязват, че този месец ни очакват още няколко магнитни бури.

Метеоролозите редовно предсказват датите и силата на магнитните бури седмици или месеци предварително. Това е необходимо, за да разберат зависимите от времето хора как да избегнат последствията от геомагнитната активност. По-долу е пълният график на магнитните бури за май 2022 г.?

Кога се очакват магнитни бури през май?

През останалата част от този месец се очакват няколко геомагнитни бури наведнъж. Експертите прогнозират, че всички хора ще трябва да преминат през поне още три потока от геомагнитните полета на Слънцето и Земята.

Датите на първите от тях ще попадат във времевия интервал от 13 до 16 май. Вторите от 20 до 21 май. Третата очаквана магнитна буря ще продължи пет дни, като това ще се случи в периода от 24 до 28 май.

Що се отнася до останалите дни, геомагнитната активност по това време няма да е толкова силна. Експертите отбелязват, че на практика няма да се забележи, за разлика от това, което се очаква на всички горепосочени дати.

Колко силни ще бъдат магнитните бури през май?

Ако говорим за първата магнитна буря, чиито дати са представени по-горе, тогава тя няма да бъде толкова силна. Потоците му ще достигнат само три бала, а това означава, че магнитната буря ще бъде доста слаба.

Втората магнитна буря, която се пада в началото на двадесети май, също няма да бъде много силна. Само за два дни тя ще подейства на всички зависими от времето с трета степен от геомагнитна сила.

Третата и последна геомагнитна буря за този месец ще бъде доста силна и в същото време продължителна. Смята се, че пикът на геомагнитните потоци ще падне в самото си начало, а именно на 24 май. Силата на този ден ще достигне пета степен, което се счита за доста неблагоприятно условие за живот за всеки човек. В останалите дни от тази магнитна буря силата ще отшуми: на 25 май силата ще падне до четири пункта и ще остане така три дни. Очаква се само в последния ден на тази магнитна буря, 28 май, геомагнитната сила да намалее до три пункта.

Как магнитните бури влияят на хората?

Струва си да се отбележи, че е важно да се знае как магнитните бури могат да засегнат всеки, който живее на нашата планета.

Така например, поради магнитни бури, може да изпитате спад на кръвното налягане, главоболие, изтръпване в областта на сърцето и нестабилен пулс. Освен това всички симптоми на хронични заболявания могат да се обострят. На този фон могат да се появят и проблеми, свързани с психичното здраве, а именно депресивни разстройства или влошаване на работоспособността.

kurer-sreda.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular