неделя, май 28, 2023
НачалоВодещи новиниРетрограден Меркурий от 10 май до 2 юни 2022 г.: вижте как...

Ретрограден Меркурий от 10 май до 2 юни 2022 г.: вижте как влияе на всяка зодия

Астрологичният термин „ретрограден“ се отнася до планета, която се движи назад в орбитата си, особено когато се гледа от Земята.

Има моменти в живота ни, когато всичко изглежда като хаотична бъркотия. Мобилните телефони се чупят. Караме се с нашите момчета. Самолетите закъсняват. Нашият шеф ни е ядосан без видима причина.

Тези моменти „какво друго може да се обърка“ често се случват по време на астрологичното събитие, известно като ретрограден Меркурий .

Астролозите (и хората, които искат да обвинят поредицата от лоши дни) вярват, че ретроградният Меркурий може да повлияе на живота ни в областта на комуникацията, ясното мислене, пътуването и истината. Защото когато тази планета се движи назад, прави всичко останало.

Кога Меркурий ще бъде ретрограден през 2022 г.?

Периодът на ретрограден Меркурий започва от 10 май до 2 юни 2022 г.

Ретрограден Меркурий се случва около три до четири пъти годишно и продължава около 21 дни.

През 2022 г. Меркурий ще бъде ретрограден на следните дати:

  • от 13 януари до 3 февруари
  • от 10 май до 2 юни
  • от 9 септември до 1 октомври
  • От 28 декември 2022 г. до 18 януари 2023 г

Какво е ретрограден Меркурий?

Астрологичният термин „ретрограден“ се отнася до планета, която се движи назад в орбитата си, особено когато се гледа от Земята.

И преди, и след като планетата стане ретроградна, тя навлиза в това, което е известно като период на сянка или фаза на сянка. Периодът на сянка на Меркурий продължава приблизително две седмици, както преди, така и след ретрограден.

Пред ретроградният Меркурий се забавя; след ретрограден и по време на своето директно движение Меркурий възстановява скоростта си. Така, в периода на сянка, Меркурий се движи по същия път, по който изглеждаше да се движи в обратна посока, повтаряйки пътя, по който е тръгнал ретрограден.

Когато една планета тогава стане директна, това е по същество обратното на ретроградно; планета, движеща се в пряко или транслационно движение, се движи в същата посока като другите тела или планети.

Наистина ли ретроградно означава обратно движение?

Буквалното значение на ретрограден е „отстъпване назад“.

Въпреки това, докато изглежда, че ретроградната планета се движи назад, всъщност не е така.

Всъщност ретроградните планети са оптична илюзия. Когато ретроградна планета минава покрай Земята, изглежда, че се движи назад, въпреки че всъщност все още е в своята орбита.

Същото е вярно, когато минавате с висока скорост покрай коли, които внезапно забавят. Вие се движите напред по-бързо от тях, създавайки впечатлението, че те се движат назад, докато всъщност не са.

Ефекти на ретроградния Меркурий

Ретроградният Меркурий може да бъде придружен от много досадни и хаотични моменти. По принцип умът ви изглежда не работи както обикновено в продължение на седмици.

Въпреки че може да ви изкуши да се скриете в дупка, докато астрологичната буря премине, има начини да се измъкнете живи от ретроградността.

Меркурий е планетата на комуникацията, която включва реч, обучение, технологии и други аспекти на контакта. Това също включва документация като актове и споразумения.

По време на ретрограден Меркурий е важно да не правите никакви драстични промени или решения, по-специално да не подписвате договори, да не започвате големи проекти, да не правите скъпи покупки, да не започвате бизнес, да не започвате нова работа, да не изпращайте ценни документи по пощата и дори да не правите козметична операция. Не забравяйте да проверите отново датите на всички важни срещи, планирани операции или бъдещи начинания.

Тъй като ретроградният Меркурий засяга и технологиите, мнозина изпитват проблеми или проблеми с електронните си устройства, телефони или компютри. Така че, архивирайте всяка важна информация преди и след тези ретроградни периоди.

Но ретроградният Меркурий не е толкова лош! Всъщност това е страхотен момент за възможностите, които ви предстоят. Може да се окажете по-отворени към планиране напред, да правите нови планове, да решавате стари проблеми, да се свържете отново със стари приятели и да търсите неща, които са изчезнали.

Как ретроградният Меркурий влияе на всеки зодиакален знак

Овен (21 март – 19 април)

Време е да забавите темпото. Въпреки че вашият знак може да е настроен на пълна скорост, твърде много проекти, дати за обяд, работни задачи и социални събития могат да се провалят.

Какво трябва и не трябва:  Вместо да се подлудявате, опитвайки се да изпълнявате няколко задачи, използвайте тези няколко седмици като време за опростяване на нещата. Организирайте дома си, живота си и разберете какво искате да дадете приоритет и какво можете да оставите настрана. Ще бъде хубаво да си поемете дъх за промяна.

Телец (20 април – 20 май)

Може да почувствате, че единственото постоянно нещо в живота ви в момента е промяната. Въпреки че може да бъде вълнуващо, лесно е да се увлечете от новите и жизнени неща във вашия външен свят и да забравите да се съсредоточите върху духовността.

Какво трябва и не трябва:  Използвайте този момент като шанс да потърсите по-дълбоко и наистина да обработите всички емоции, до които тези промени са довели. Може да се отдадете на саморазрушителни навици, от които трябва да се отървете. Посетете терапевт или говорете с някой, който ви познава добре.

Близнаци (21 май – 20 юни)

Пригответе се за разтърсване, Близнаци. Ретроградните дни тази година могат да ви накарат да се почувствате не в тон с вътрешния си мир.

Какво трябва и не трябва:  Вместо да се побърквате и да се опитвате да накарате всички да се придържат заедно, използвайте това време, за да помислите за приятелствата си. Кои от тях наистина си струват усилията? Има ли някой, който да те разочарова или да те задържи?

Това може да е изходът, който търсите, като небрежно позволявате комуникацията с този човек да изчезне.

Рак (21 юни – 22 юли)

Ретроградните дни през 2021 г. могат да означават големи промени в кариерата ви. Въпреки, че това може неизбежно да доведе до нещо по-добро или по-подходящо за вашите цели, има вероятност пътят да е неравен.

Какво трябва и не трябва:  Рак, подгответе се за възможни обрати в сюжета, като поддържате ред и избягвате да бъдете неразбрани. Уверете се, че изразявате това, което искате, възможно най-ясно. Може да има значение.

Лъв (23 юли – 22 август)

Всички планове, които сте направили или планирате, може да отнемат повече време, отколкото сте очаквали. Това не означава, че никога няма да се случи, но големите ти идеи изискват повече работа.

Какво трябва и да не трябва:  Отделете това време, за да помислите какво искате и да определите допълнителните стъпки, които трябва да предприемете, за да стигнете дотам. Запомнете: бавно и стабилно се печели състезанието.

Дева (23 август – 22 септември)

Ако наскоро сте се впуснали в нещо ново, може да почувствате, че сте взели грешно решение. Проблемите с интимността и финансите може да предизвикат подобни чувства, но не бързайте да бягате.

Какво трябва и да не трябва:  Анализирайте защо се чувствате по този начин и се уверете, че чувствата ви са останали неразрешени от предишен проблем. Дайте си време да си починете и дайте шанс на ситуацията, преди да си тръгнете.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Връзката ви може да се окаже малко задушаваща в момента, Везни. Въпреки че може да се стремите към свобода, това не означава, че трябва да и се отдадете напълно.

Какво трябва и не трябва:  Дайте си място да дишате и вероятно ще откриете, че това е всичко, от което се нуждаете. Това е и времето да се излекувате от всички стари рани, които изплуват отново. Не замитайте лошото настроение под килима; почувствайте чувствата си и ги пуснете да отлетят.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Време е за движение, Скорпиони. Макар че в началото може да имате някои проблеми, това може да е моментът, в който откриете своя ритъм, особено що се отнася до режима на тренировка.

Какво да правите и какво да не правите:  всичко е наред, ако първите един или два опита не успеят; ще намериш пътя си. Ако сте гъвкави в рутината си, ще постигнете успех.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Ще искате да намалите с няколко нива стреса. Тези ретроградни влияния няма да ви помогнат, ако останете в ситуации, които нараняват нервите ви.

Какво трябва и не трябва:  Уверете се, че не правите нещо само за да привлечете внимание, защото това ще има обратен ефект и ще ви накара да изглеждате зле. Вместо да влизате в битка, фокусирайте се върху дългосрочните си цели. Това е добър момент за планиране.

Козирог (22 декември – 19 януари)

Може би тези периоди могат да променят житейската ви ситуация, Козирог. Пуснете се по течението и ако мястото, където живеете, изглежда по-хаотично и по-малко като дом, използвайте го като шанс да намерите нещо ново.

Какво трябва и да не трябва:  Можете също да се възползвате от почивка в социалните медии по време на ретроградният Меркурий. Излезте от мрежата и излезте навън!

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Има много голям шанс някой от миналото ви да се върне. Въпреки че може да е изкушаващо да запалите отново стария огън, помислете два пъти, преди да отворите тази врата, особено ако този човек е оставил бъркотия по време на последния ви разговор.

Какво трябва и не:  Това е емоционален момент, така че не забравяйте да се предпазите. Грижете се за сърцето си, Водолей.

Риби (19 февруари – 20 март)

Ако мислите да рискувате, недейте. Тези ретроградни дни са свързани с планиране и повече планиране, така че всичко, което изглежда твърде много хазартно, трябва да се избягва.

Какво трябва и не трябва:  Рибите също трябва да използват този период, за да бъдат внимателни с всякакви големи покупки или инвестиции. Заслужава си чакането.

Източник: vesiskitim.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular