събота, юли 2, 2022
НачалоВодещи новиниСлънчево затъмнение през април 2022 г.: кога ще се случи и какво...

Слънчево затъмнение през април 2022 г.: кога ще се случи и какво е важно да знаем

Затъмненията на Слънцето и Луната се случват редовно на нашата планета.

Дълго време затъмненията се смятаха за предвестници на важни събития, които ще се случат в света.

През 2022 г. се очакват две двойки затъмнения – две слънчеви и две лунни.

Слънчево затъмнение през април 2022 г.: кога ще се случи и къде можете да гледате

Слънчевото затъмнение ще започне на 30 април в 21:45 часа и ще завърши на 1 май в 01:37 часа. 

Първото затъмнение през 2022 г. е частично и може да се види от Южна Южна Америка, части от Антарктида и над Тихия и Атлантическия океан. Слънцето обаче ще залезе преди затъмнението да достигне максималната си фаза.

Затъмнение

Пенумбрата е маркирана от сивата зона от дневната страна на Земята. Конусът на лунната сянка не пресича земната повърхност, така че това е частично затъмнение.

Напомняме, че когато наблюдавате слънчево затъмнение, винаги трябва да използвате защитни очила. Използването на неподходящо оборудване може да причини изгаряния на ретината.

Затъмнение

Снимка: pixabay

Затъмнение настъпва, когато Луната преминава между Земята и Слънцето и в случая на това априлско събитие частично затъмнява Слънцето. По време на частично слънчево затъмнение този месец, Луната ще закрие максимум 54% от Слънцето.

Слънчевите затъмнения са възможни поради съвпадението на Луната, Земята и Слънцето.

Частично слънчево затъмнение се получава, когато от Земята се вижда само полусянката. Следователно по време на затъмнение част от Слънцето винаги остава видима.

Затъмнение

Снимка: iStock

Слънчево затъмнение през април 2022 г.: какво трябва и какво не трябва да правим

Периодите на затъмнения се смятат за опасни още от древността. На тези дати нараства броят на злополуките и заболяванията. Но съвременните учени смятат, че затъмненията не са толкова опасни, ако ги срещнете с правилното отношение.

Това слънчево затъмнение отваря коридора на пролетното затъмнение , който ще продължи до лунното затъмнение на 16 май. По това време всички действия, решения, мисли и думи имат особено силно значение.

Затъмнението ще бъде в съвпад с Уран – планетата на хаоса и импулсивността. Ето защо експертите не препоръчват да се правят прибързани заключения и да се избягват необмислени решения.

Не се поддавайте на провокации.

Априлското затъмнение изважда на повърхността теми, свързани с финанси и други материални въпроси. Затова е по-добре да откажете авантюристични сделки и нови заеми.

Смята се, че преди да дойде слънчевото затъмнение, е необходимо да завършите започнатата по-рано работа.

Отношенията трябва да бъдат подредени.

Затъмнението е чудесна възможност да вземете решение или да промените модела на поведение.

Астролозите не съветват да вземате важни решения през този период, защото има риск да съжалявате за взетото решение.

Специалистите съветват 3 дни преди затъмнението и в рамките на 3 дни след него да избягвате конфликтни ситуации, да не се карате, да не подреждате нещата, да не изразявате остри мнения.

Слънчевите затъмнения влияят на физическото състояние. На хора, страдащи от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, които са чувствителни към всякакви промени, емоционална нестабилност, се препоръчва да намалят бизнес активността по време на астрономическите събития, да избягват дълги пътувания и да почиват повече. Същите препоръки важат за бременни жени, деца и възрастни хора.

В периода на затъмнения можете да научите нещо ново, да придобиете добри навици, да поемете отговорност, да действате и да работите в полза на себе си и близките си.

Какво да правим в деня на затъмнението

При затъмнение е необходим пост: тялото се подчинява на духа. Като минимум прилагайте ограничения в храната, строг пост. По-добре е да изключите от диетата животинска храна, риба, черен чай, кафе и сладкиши. Премахнете всички телесни привързаности, тютюнопушене, алкохол.

По време на слънчево затъмнение чрез гладуване се отработват духовни проблеми (например завист, алчност, разврат, желание за отмъщение, убийство и оправдание) и хронични заболявания. Поискайте прошка от тези, които сте наранили и които са ви напуснали.

Това е най-доброто време да забавите темпото, да се отдръпнете и да погледнете дълбоко в себе си и може би дори да опознаете себе си. Това е повод да се замислим: вървя ли по правилния път, какво е важно за мен по този път и каква е крайната му цел. Това е възможност да помислим за Източника на живота, за Бог, накрая да се обърнем към Него и да благодарим за всичко.

Източник: „YASNO“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular