неделя, юли 3, 2022
НачалоБургасХудожничката Дарина Янева представя „Светлината идва от Изток” в галерия "Неси"

Художничката Дарина Янева представя „Светлината идва от Изток” в галерия „Неси“

Ex Oriente Lux – Светлината идва от Изток. Това е заглавието на изложбата, която Дарина Янева ще представи в Бургас. Експозицията ще бъде подредена на 20 април / сряда/ в галерия „Неси”. Вернисажът е 16.00 до 19.00 часа.

В изложбата ще видите картини, чието създаване е вдъхновено след пътуване на Дарина Янева и съпругът ѝ Андрей Янев в Китай през 2019 година.

„Съвършенството е посока, а не място. Визуализирайки чрез картините си мъдростта на Изтока, Дарина внася своя принос в експлоатираната идея за Изтока като носител на светлината, на надеждата, за Пътя към съвършенството, този, който няма крайна цел за достигане. Той е само посока към възвисяването, безкрайното усъвършенстване на самия себе си“ – казва за изложбата проф. Аксиния Джурова и допълва –

„Не се учудвам от избора на заглавието от Дарина Янева. Следя развитието ѝ от години и нейния път като художник, търсещ и улавящ все по-изплъзващата се хармония в равновесието, което е съществувало, когато човекът е живял в разбирателство с природата. Познавам излъчващите духовно спокойствие и тишина пастели, обгърнати в характерната за нея приглушена светлина”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular