неделя, юли 3, 2022
НачалоБургасШколата по керамика към ОУ „Иван Вазов” отбелязва своята 50-годишнина с Великденска...

Школата по керамика към ОУ „Иван Вазов” отбелязва своята 50-годишнина с Великденска изложба

С красива изложба СУ „Иван Вазов” Бургас ще отбележи 50-годишната история на своята школа по керамика и светлите Великденски празници. В експозицията ще бъдат представени произведения на  60 възпитаници на школата. Всички те са на възраст от 6 до 8 години.

Изложбата ще бъде официално открита от директора на школото, г-н Виктор Григоров, на 19 април /вторник/ от 17.00 часа, в зала „Георги Баев”, КЦ „Морско казино” .

Детската школа по керамика и пластика няма предшественик в страната. Тя е създадена в ЕСПУ “Иван Вазов“ – гр. Бургас през месец октомври на далечната 1971 година. Неин основоположник е учителят Кольо Арабаджиев. Тя съществува вече пет десетилетия, през които е намерила верен път към детските сърца.

Днес неин ръководител е синът на Кольо Арабаджиев – Иван Арабаджиев. Школата продължава да се радва на изключителен интерес от най-малките деца и ученици на СУ „Иван Вазов“, да развива техните умения и да провокира детското въображение. Тя оказва благотворно влияние и при децата със специални образователни потребности, развивайки фината моторика, пространствените представи и възприятията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular