понеделник, януари 30, 2023
НачалоUncategorized7 полезни упражнения, които правят чудеса с женското тяло

7 полезни упражнения, които правят чудеса с женското тяло

Неотдавна попаднах на книгата „Система за здраве на Кацудзо Ниши“.  Тя ме впечатли с това, че е написана въз основа на личния опит на лечителя.

Когато бил на 20 години му поставят много тежка диагноза, водеща до фатален край. Но, той не се предава, и продължава да се бори за живота си.

Кацудзо Ниши успял не само да излекува себе си, но и живял дълъг и плодотворен живот.

Целият си живот посвещава да разработва и усъвършенства своята система. В нея са събрани мъдростта на древногръцката и древноегипетска медицина, тибетски и китайски практики, йога и много други източници. Системата за здраве на Ниши отива много по-далеч, тя не е само сбор от упражнения и здравословно хранене, тя е цяла философия.

2_1513721833_tumb_660

Аз отдавна се интересувам от японските оздравителни практики, но философията на Кацудзо Ниши ме вдъхнови повече от всяка друга. Като начало опитайте комплекс от упражнения, които японецът е разработил за възстановяване на здравето и лечение на организма.

Този метод е незаменим, особено за жените, които винаги се стремят към съвършенство.

Упражненията са лесно изпълними, те изпълват тялото с бодрост и енергия, помагат да се освободим от излишните килограми и да оформим красива фигура. Освен това, те укрепват ставите и предотвратяват натрупването на соли в тялото.

Опитай и ти – само за 15 минути на ден тялото ти ще стане неузнаваемо.

Комплекс от упражнения за жени

Изберете си подходящо време, когато не се налага да бързате. Но, най-важното е да не ги изпълнявате късно вечер, защото това ще наруши биологичния ви ритъм. Най-добре е да се изпълняват сутрин, за да се заредите с бодрост и положителна енергия. И още нещо – упражненията трябва да ви доставят удоволствие, тогава резултатите ще дойдат скоро.

Първо упражнение

Легнете по гръб и се отпуснете максимално. Дишайте равномерно и дълбоко, представете си, че се намирате на красиво място. Разперете ръце в страни, съединете краката и ги свийте в коленете. Притеглете коленете към гърдите. Поемете дълбоко въздух и извийте коленете се надясно, стараейки се да достигнат земята. Обърнете главата в ляво и издишайте.

Бузата ви трябва да докосва пода, а ръцете и рамената трябва да останат неподвижни. Върнете се в изходно положение, поемете дълбоко въздух и повторете упражнението, но на другата страна.

Първият ден изпълнете упражнението 4-5 пъти, като в следващите дни ги увеличете до 25.

4_1513721837_tumb_660

Второ упражнение

Легнете по гръб с ръце до тялото,  с длани към земята. Свийте краката и ги поставете на 30 см. разстояние един от друг. Поемете дълбоко въздух и стегнете мускулите на корема. Повдигнете дупето и гърба, задръжте се няколко секунди така, издишайте и бавно се върнете в изходно положение. Отпуснете тялото и повторете упражнението. Направете го 5 пъти.

5_1513721839_tumb_660

Трето упражнение

Легнете по корем и притиснете бузата си към земята. Ръцете до тялото, с длани към земята. Краката са на разстояние на 15 см. един от друг. Стегнете мускулите на дупето, изпънете пръстите и повдигнете единия крак, другия остава неподвижен.

Задръжте няколко секунди и плавно отпуснете крака. Повторете същото с другия крак. Повторете упражнението по 50 за всеки крак.

6_1513721841_tumb_660

Четвърто упражнение

От същото положение свийте ръцете в лактите, повдигнете главата и раменете. Дланите поставете на пода на ширината на раменете. Повдигнете двата крака на височина около 15 см. и ги задръжте така няколко секунди. Направете ножица с краката, нагоре и надолу, имитирайки плуване. Изпълнете по 25-30 маха за всеки крак.

7_1513721843_tumb_660

Упражнение пето

Застанете на четири крака. Поставете ръцете и краката на широчината на раменете. Изпънете десният крак и го повдигнете на 30 см. от пода. Направете 25 маха нагоре и надолу. Върнете го в изходно положение и повторете упражнението с другия крак.

8_1513721845_tumb_660

Шесто упражнение

Останете в същото положение, отпуснете главата надолу, а тазът повдигнете нагоре. Докоснете с дясното коляно челото. След това изпънете крака назад и нагоре, повдигнете едновременно с това главата. Повторете упражнението по 10 пъти с всеки крак.

9_1513721847_tumb_660

Упражнение седем

Застанете на колене, дръжте тялото изправено, ръцете до тялото. Наклонете се назад, като държите тялото изправено и задръжте така няколко секунди. Върнете се в изходно положение. Повторете упражнението 5 пъти.

10_1513721849_tumb_660

Изпълнявайте упражненията бавно и без напрежение.

След упражненията се изправете бавно и се разходете из къщи, успокойте дишането. Мислете за нещо приятно и мислете за нещо хубаво.

Ако приемете упражненията като начин да се отпуснете и да подредите мислите и чувствата си, те ще станат своеобразна медитация.

Превод и редакция: burgascity.com

Източник: damyclub.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular