неделя, юли 3, 2022
НачалоБургасГледайте „Ритуали на Душата” на 19 април в НХК, едно представление за...

Гледайте „Ритуали на Душата” на 19 април в НХК, едно представление за прошката, любовта и благодарността

Може би вече сте гледали „Ритуалите“. Ако не сте го направили още, отделете малко време да се потопите в атмосферата му на 19 април от 19.00 ч. в НХК.

„Ритуалите“ са преживяване, което отива отвъд представлението. Тази хореографска работа е създадена в търсене и чрез работа на духа. Нейният текст е изграден с намерението да бъде практика за участващите и наблюдаващите, пространство за енергията на прошката, любовта и благодарността.

Спектакълът е създаден от в симбиоза между хореограф и танцьори от Танцова компания “Дюн”. До момента е представен над 20 пъти в София, Варна, Смолян, Габрово и Бургас, както и в програмата на фестивалите „АКТ”, „Фестивал на авторския театър” и „Танцови маршрути”. Предстои участието му в програмата на международните „Антистатик”-София и „Черната кутия” – Пловдив, както и „Контакт+” в Кишинев, Молдова.

Съществуването на независима танцова продукция в България е особено трудно. Танцовите трупи в страната реализират продукциите си благодарение на целеви субсидии на културни институции като Национален фонд “Култура” и Министерството на културата, а съотношението между разходите за артистична продукция и възможните приходи е абсолютно неравностойно.

Танцова компания „Дюн” има над 30 годишна артистична история. Спектакълът „Ритуали на Душата” е най-играното представление на трупата.

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=oNxKT32WEs8

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular