неделя, юли 3, 2022
НачалоБургасНад 300 души посетиха изложбата Селфи в първия ѝ ден

Над 300 души посетиха изложбата Селфи в първия ѝ ден

Зам.-кметът Диана Саватева: „Модерното изкуство, което се създава в Бургас, е равностойно на успешните проекти извън границите на страната ни”

„Залите в Центъра за съвременно изкуство и библиотека са създадени за представяне на съвременно изкуство. Изложба „Селфи” е представителна извадка на успешни и смели автори, а това, което се създава в Бургас, е равностойно на успешните проекти извън границите на страната ни. Аз усещам вътрешно удовлетворение, че авторите ни имат достойнството и самочувствието да се представят като общност. Поздравявам ги и си пожелаваме още много въздействащи експозиции” – това сподели по време на откриването на изложба „Селфи” зам.-кметът Диана Саватева. Събитието е част от празничната програма по случай първия рожден ден на Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Петимата художници Дарина Пеева, Дора Славова, Иво Бистрички, Симеон Шивачев и Стойко Даскалов посрещаха гости и приятели от 16.00 часа в зала „Проф. Димитър Аврамов“. Над 400 души посетиха интригуващата изложба. Проектът е сред пилотните, финансирани по най-новия механизъм на Община Бургас – Фонд Култура.

Кураторът и идеолог на изложба „Селфи”, художникът Иво Бистрички, благодари на своите колеги и подчерта, че експозицията няма никакви претенции за авангардност, а цели само да въздейства и провокира публиката.

В годините авторите са имали десетки съвместни изяви в различни комбинации, но точно в тoзи екип се срещат за втори път. Първият е преди година, когато подредиха дебютната изложба в модерния Център за съвременно изкуство и библиотека в Бургас. Сега, 12 месеца по-късно, те отново изпълниха най-новото арт пространство с енергия за сетивата, обединена в проекта „Селфи”.

Изложбата може да се разгледа при вход свободен до 28 април.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular