четвъртък, май 19, 2022
НачалоБургасДве бургаски училища ще работят пилотно по иновативна програма на Червения кръст...

Две бургаски училища ще работят пилотно по иновативна програма на Червения кръст за детска пътна безопасност

Две бургаски училища – ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“, ще работят по програма за пътна безопасност на на БМЧК-Бургас.

Международната федерация на Червения кръст и на Червения полумесец координира глобална програма, разработена в подкрепата на инициативата „Глобално партньорство за пътна безопасност“, която се изпълнява в училище и е насочена към деца на възраст от 10 до 18 години.

Програмата е създадена, за да работи в контекст, адаптиран според местните нужди, въз основа на международно признати добри практики за детска пътна безопасност. Проектирана от експерти по пътна безопасност и учители, VIA използва иновативен и структуриран подход към преподаването и ученето, който представя връзката между ценността на живота и превенцията в пътното движение, преподаван чрез активна, емоционална и творческа методология.

Целта на програмата е всички деца да получат качествено обучение по безопасност на движението по пътищата с помощта на много игри, дискусии и практически дейности, свързани с придвижването им като пешеходци, карането на велосипед, пътуването в автомобил и т.н.

Областните организации на БЧК в Бургас и Варна са избрани за пилотното внедряване на програмата в страната ни от партньорите от българска страна – „Тотал Енерджис – България“.

Програмата в цифри по света:

– 31 държави;

– 450 ангажирани училища;

– 28 922 достигнати деца.

Повече за програмата на: https://www.viaroadsafety.com/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular