четвъртък, януари 27, 2022
НачалоВодещи новиниПечен лук вместо лекарства за много заболявания

Печен лук вместо лекарства за много заболявания

Лукът има силен антибактериален ефект, всеки знае това. Пресен сок от лук с мед се използва за лечение на бронхит и пневмония, облекчаване на пристъпите на кашлица. Компресите от настърган лук помагат при болки в ушите и могат дори да понижат телесната температура, когато се прилагат върху краката ви. 

Но малко хора знаят, че не само пресният, но и печеният лук е полезен. При топлинна обработка не губи полезните си свойства, напротив! 

Печен лук ще ви помогне да се справите с язви и дълготрайни рани! Трябва да запечете лука директно с люспите и да нанесете на болните места, докато се оправите. 

Трябва да използвате печен лук, когато лекувате циреи. Топъл компрес от лук трябва да се държи върху проблемната зона за 20 минути на ден. Циреят ще изчезне много скоро! 

Дори хемороидите могат да бъдат излекувани благодарение на изпечения във фурната лук! Компресите от лук имат дезинфекциращи свойства и подпомагат бързото регенериране на кожните тъкани. 

Печен лук трябва да се яде по-често от всички, които имат проблеми със съсирването на кръвта. След инфаркт или инсулт се препоръчва да се яде такъв лук всеки ден! 

Много е важно да въведете в менюто си така приготвен лук за хора, страдащи от захарен диабет или предразположени към скокове на кръвната захар.

Ефектът се забелязва в рамките на една седмица и всичко това благодарение на прекрасния състав на този зеленчук: сярата и желязото в печения лук помагат за нормализиране на нивата на кръвната захар и поддържане на правилното функциониране на панкреаса и черния дроб. 

При консумация на печен лук състоянието на пациенти с хипертония и атеросклероза се подобрява. Лукът помага на кръвоносните съдове да се прочистят, облекчава атеросклеротични плаки и предотвратява внезапни скокове на кръвното налягане. 
Нищо чудно, че винаги съм харесвал толкова много вкуса на печен лук в различни ястия! След изпичане във фурната от лука просто изчезват етеричните масла, които придават на пресния лук специфичен вкус и мирис. Но ползата остава… 
Изберете средно голям лук за приготвяне на здравословен печен лук – те съдържат най-голямо количество ценни микроелементи!

Източник: sibkray.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular