четвъртък, януари 27, 2022
НачалоCOVID-19Как да различим симптомите на Омикрон при ваксинирани и неваксинирани пациенти?

Как да различим симптомите на Омикрон при ваксинирани и неваксинирани пациенти?

При неваксиниран човек Омикрон може да причини и причинява пневмония. Хората идват със задух в следствие на пневмонията, какъвто беше случаят с предишните вълни и предишните варианти.

Силно заразният вариант на Омикрон в момента представлява по-голямата част от новите случаи в Съединените щати. И с нарастването на случаите на COVID-19 и интензивното търсене на домашни тестове, които не правят разлика между опциите, американците, които изпитват подобни на COVID симптоми, се мъчат да разберат дали са се заразили с Омикрон, или е просто сезонна настинка., пише medicalxpress.com.

Джудит О’Донъл, ръководител на инфекциозните заболявания в Penn Presbyterian Medical Center, раказва пред The ​​Inquirer за разликите в симптомите на Омикрон между ваксинираните и неваксинираните пациенти.

Какви са симптомите на Омикрон?

Все още виждаме обичайния списък със симптоми, които очакваме от COVID-19: треска, умора, кашлица, задух и след това загуба на мирис и вкус. Понякога запушен нос, хрема, понякога гадене и повръщане, а понякога диария.

Мисля, че това, което изпитваме, се дължи на факта, че при хора, които са ваксинирани или реваксинирани и подсилени, ние не виждаме толкова висока температура, ако има такава, за разлика от неваксинираните.

В научната литература има съобщения, че когато пациентите са ваксинирани или ваксинирани с бустерна доза, симптомите обикновено са много по-леки. По-скоро отговарят на типична настинка. В медиите много се говори, че случаите на хрема и запушен нос ще зачестяват. Това е показано в някои ранни научни изследвания.

Защо Omicron причинява по-леки случаи?

Въпросът е дали тези по-леки симптоми на простуда са свързани с варианта? Или са свързани с факта, че много хора, които са се заразили с Омикрон, са или ваксинирани и реваксинирани, или в някои части на света, например в Южна Африка, където тази опция беше идентифицирана за първи път, те вече са били болни и са си изградили естествен имунитет от предишната инфекция?

Сега имаме имунитет към COVID-19 като вирус и в резултат на това телата ни имат известен предишен опит с него. Така че инфекцията е по-скоро като обикновена настинка.

Какви са симптомите на Omicron при неваксинираните?

При неваксинираните Omicron е много подобен на Delta, всички предишни варианти и оригиналния щам. Това може да доведе до приемане в болница, ако не сте ваксинирани и може да доведе до попадане в интензивно отделение или смърт. Не бива да се приема като „просто настинка“ за всички, защото изобщо не е така.

При неваксинираните Омикрон може да причини и причинява пневмония.

Какво трябва да знаят ваксинираните със симптоми на COVID?

Ваксинираните, които имат симптоми на настинка, запушен нос, хрема, възпалено гърло, но без температура – ако сте ваксинирани и сте с бустерна доза и имате тези симптоми, може да имате COVID-19.

Бих ги посъветвал да тестват себе си. В този момент, като се има предвид, че сте ваксинирани и реваксинирани, заболяването ще премине леко. Ще се възстановите след около седмица, както при обикновена настинка.

Призовавам всички да се ваксинират и реваксинират, ако още не са го направили.

Източник: kurer-sreda.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular