вторник, януари 25, 2022
НачалобългарияБългарияАПИ: Внимание, шофьори! Карайте с повишено внимание и съобразена скорост

АПИ: Внимание, шофьори! Карайте с повишено внимание и съобразена скорост

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и не предприемат резки маневри.

Очаква се понижение на температурите и почти навсякъде дъждът ще преминава в сняг, информират от пресцентъра на АПИ.

По планинските проходи са възможни навявания. Движението на превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичнитепрогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да се следи от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular