понеделник, юли 4, 2022
НачалоВодещи новиниЧестит рожден ден на любимата бургаска певица Тони Димитрова

Честит рожден ден на любимата бургаска певица Тони Димитрова

Днес празнува една от най-обичаните български певици, която има и един от най-уникалните и разпознаваеми гласове – Тони Димитрова става на 54! 

Тони Димитрова е родена на 10 януари 1963 г. в гр. Бургас, но едва през 1977 година заживява там. Преди това израства в с. Звездец (родното място на баща ѝ), след това в Сливен. Баща ѝ е военен, майка ѝ — учителка; има и брат, който е с 4 години по-възрастен от нея.

Завършва гимназия в гр. Бургас и след това изкарва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора. Благодарение на курсовете започва да работи като машинописка в общинската администрация на града. След няколко години работа като машинописка, се отказва от тази работа и започва да се занимава сериозно с музика.

След като изоставя работата си като машинописка през 1990 г., Тони започва да пее в заведения в Бургас. През 1995 година се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого от популярната през 70-те години на ХХ в. група „Тоника“. В журито на конкурса е Стефан Диомов, който търси хора за попълнение на тогавашната група „Горещ пясък“. Още на следващия ден ѝ правят пробни записи в студио „Горещ пясък“ и през януари 1996 година е назначена за солистка на оркестъра. С това започва кариерата ѝ на професионална певица.

Тони е една от певиците с най–много участия на българската музикална сцена. Изявите на Димитрова обаче не се ограничават до България. Тя има участия на три континента.

Честит рожден ден, Тони!!!

1 коментар

  1. Тони Димитрова-родена 1963г и става на 54г през настоящата 2022г?Как става/се изчислява това?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular