петък, януари 28, 2022
НачалоБургасЧиталище „Св. св. Кирил и Методий 1985” обяви конкурс за изработване на...

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” обяви конкурс за изработване на комикс по темата „Коледна история“

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” отправя предизвикателство към учениците от град Бургас и областта. Те са поканени да участват в конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история”.

Сюжетът трябва да е представен от 4 до 6 рисунки върху картон с размер 25/30. Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли).

В творческото състезание могат да участват ученици от 1 до 12 клас, класирани в следните възрастови групи:

1-ва група – от 7 г. до 10 г.

2-ра група – от 11 г. до 14 г.

3-та група – от 15 г. до 19 г.

Участниците са свободни сами да изберат техниката и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.

На гърба на комикса да са отбелязани трите имена на участника, възраст, град, клас, учебно заведение, телефон и имейл за връзка.

Комиксите, които отговарят на условията на конкурса, ще се разгледат и оценят от художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Двамата са членове на Дружеството на бургаските художници и имат редица отличия и участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес: гр. Бургас, к-с „Меден рудник”, бл. 25 (партер), читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”, тел. за контакти: 0895 506 219

Краен срок за изпращане: 06.12.2021 г.

Творбите НЕ се връщат!

Най-добрите комикси ще бъдат представени в изложба. Отличените от журито ще получат награди, а всеки участник грамота на посочения от него имейл.

Личните данни на участниците в конкурса за комикс „Коледна история” ще бъдат обработени и използвани единствено за целите, задачите и осъществяването на настоящия конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни, във връзка с употребата и прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и в съответствие с Вътрешните правила на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular