четвъртък, октомври 21, 2021
НачалоВодещи новиниМощна магнитна буря удари Земята

Мощна магнитна буря удари Земята

Продължението на силната геомагнитна буря от 11 октомври ще бъде днес 12 октомври. На този ден влиянието на слънчевите изригвания ще достигне земята до 4 часа сутринта, като нанесе геомагнитен удар със сила от пета степен. Тази ситуация ще продължи три часа, след което силата на бурята постепенно ще отшуми. Следващият изблик ще бъде от 8:00 до 12:00 часа – буря със сила от четвърта степен от 12:00 до 16:00 часа – триточкова магнитна буря.

Геомагнитните бури са причинени от въздействието на слънчевия вятър, който влияе върху магнитното поле. Такива смущения могат да продължат средно ден -два, а може би дори по -дълго.

Проучванията показват, че геомагнитните бури могат да повлияят значително на човешкото здраве, причинявайки лошо здраве. Чувствителността на всеки човек към това явление обаче е различна. Някой може да изпита само лека промяна в настроението в момент, когато другият човек почувства пълната невъзможност за нормален живот.

Как да намалим негативното влияние на космическото време

– Необходимо е да се сведе до минимум физическата активност. Не правете резки движения, вървете бавно, с умерена скорост.

– Препоръчително е в такива периоди да приемате успокояващи билкови лекарства, които облекчават емоционалния стрес. Това може да бъде пустирник, валериана или билкови препарати.

– Елиминирайте храни, които могат да задържат течности в тялото. Това се отнася за кисели краставички, люти подправки, пушени меса. Пийте много в същото време. Зелен чай или обикновена вода за намаляване на вискозитета на кръвта.

Източника: kurer-sreda.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular